Luciafirande


Det har vart ett par minst sagt jobbiga dagar. Psykiskt och fysiskt.
Min älskade lilla docka fick magsjuka igår natt. Jag hann inte somna innan jag hörde hur hon vände sig i sängen (från rygg till mage) och efter några sekunder hörde jag hur hon inte fick någon luft. Jag tog tag i henne och satte henne upp medans jag fumlade efter lampknappen och till slut när jag äntligen fått lampan tänd ser jag att hela ansiktet är fullt med spyor. Hon krälade runt i sina egna spyor. Hon fick ingen luft och jag fick panik. Försökte smeta av det värsta med en handduk (alltid redo!!) och dunkade henne i ryggen ett antal ggr innan hon tårögt började gallskrika.
Stackars, stackars lilla gumman! Det gjorde sååå ont i hjärtat. Urk!
Tänkte först att det bara var en "vanlig" spya så jag bäddade ner henne bredvid mig igen och låg nära henne och bara myste. Tills nästa vända kom, efter en kort stund. Hörde hur hon shippade efter luft igen. HJÄLP! Jag kastade mig upp med henne i högsta hugg och började dunka henne i ryggen igen... och så kom det upp mera kräks. Och ungefär sådär höll det på fram tills 8 på morgonen! Jag vågade inte släcka lampan, och jag vågade absolut inte somna om. Låg på helspänn. Ville inte se lilla ängeln kvävas till döds i sina egna spyor. Hemska tanke!

Vid 11 vaknade hon. Eller, jag vet inte hur man ska säga? Hon låg och bara stirrade ut i luften. Gjorde inget ljud ifrån sig. Rörde inte en fena. Tittade på mig en stund, sen i luften. Nästan som att hon var helt apatisk. Skitäckligt. Jag kände inte igen henne. Då ringde jag sjukvårsrådgivningen som sa att jag genast skulle gå till apoteket och köpa vätskeersättning. Ssk berättade också att hon hade haft närmare 10 samtal samma morgon från fler oroliga föräldrar till småbarn (0-6månader) som troligtvis hade maginfluensa.
Vi försökte få i henne så mycket vätskeersättning vi kunde under dagen och hon blev bara piggare och piggare, tack och lov. Så himla skönt att få tillbaka den riktiga Alice! ♥
Hon kräktes sista gången strax efter lunch igår och sen dess har det inte kommit något mer, och det är vi glada för. Nu har hela "familjen" vart sjuka, så jag hoppas att vi slipper det här på ett BRA TAG nu.


Jag är nyss hemkommen från Trolldal. Mamma och jag har vart på Lucia-firande där i efm. Hur mysigt som helst och vi var verkligen inte ensamma. Det var FULLT med folk. Alfons och Elsa fick följa med också. Alfons behövde verkligen lite ensamtid med matte. Nu trivs han med livet igen. Han fick span på en chihuahua-tik som var med i lucia-tåget. Hon hade en röd jul-kjol med volanger på sig. Fast hon kasta av sig den mitt under showen. Haha! Så rätt så skoj ut. Tjejer asså!! Kortkort och sen helt kjol-lös. Kan det bli bättre för en hanhund som Alfons? :P 

Dessutom så har jag nu bestämt mig för att börja rida igen. Var ju ett par år sen sist, men jag har känt ett tag nu att det börjar suga i rid-tarmen! Yeeey! Ska ringa och kolla imorgon om det finns någon plats kvar i Dressyr-gruppen. Vore sjuuuukt kul!!! HOPPAS OCH LÄNGTAR!!!

Nu är jag trött. Mår fortfarande inte hundra. Är trött, mår illa och har ingen matlust än. När får man tillbaka den? Det var ju i torsdags jag var sjuk!?
Jaja, det som inte dödar det härdar! :)

Nu ska jag återgå till min kvällsaktivitet-Tv'n! :)

Ciao


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0