Redan torsdag!


Oj vad veckorna går fort nu när man jobbar igen. Herrejisses! Men OJ vad skönt det är! Jag ÄLSKAR mitt jobb för tillfället. Det här uppehållet på lite mer än ett år var absolut nödvändigt för min jobb-hälsa. Jag höll på att kräkas på allt som hade med arbetet att göra strax innan jag blev gravid, och under graviditeten blev det inte många knop för min del pga allt som hände.
Men nu är jag i toppform, och det känns hur skönt som helst. Dessutom får jag träffa GLADA och trevliga kunder varje morgon. Ibland kan det ta tid innan en del kunder "släpper in" en i deras revir. Ofta vill dom ha samma person/er som kommer, men ibland blir det ändringar så som nu när jag kommer tillbaka från mammaledighet. Då får dom bara anpassa sig, och när dom uppskattar mitt arbete efter bara några veckor blir jag glad. Det betyder att jag gör ett bra jobb! (vilket jag iofs vet att jag gör men ändå) :)


Här kommer en bild på A. Såååå söt, om jag får säga det själv ;)




Vilket härligt regn vi fått! Underbart och välbehövligt. Man kan inte annat än att njuta :)


Nu ropar gubben!



Kväller...



Jag sitter och väntar på att P ska komma ut ur duschen. Vi ska (som vanligt) kolla på film och sen blir det till att sova. Jag älskar verkligen att ha tv i sovrummet. Folk som säger att det inte är bra är tokiga. Bästa sömnmedlet :)

Ser fram emot torsdag. Då ska jag träffa töserna och äta god mat och bara myyyysa!!

Nu är det film-time!


26 år... Shit va ung jag är!


Vilket rugg-väder jag fick på min födelsedag. Det känns inte alls kul. Oftast brukar jag ha solsken och värme. Men idag känns det som det är höst.

Dagen startade inte riktigt som jag ville. Eller till och med dåligt. Jag råkade starta ett larm hos en kund. A skulle iväg och vaccinera sin katt efter den första morgonkunden, och då skulle jag få klara mig själv en stund. Det trodde jag skulle gå galant. Jag har vart hos den här kunde tidigare, och MÅNGA ggr. MEN aldrig under sommaren. Jag använde nyckeln för att ta mig in och det gick alla tiders, tills jag trampade upp för trappen och hör hur larmet går. Inte brandlarmet den här gången, men inbrottslarmet.
PANIK. Ser att dörren in till kontoren är stängda. Så där stod jag ensam med ett tjutande larm. Jag ringde A, och hon bad mig ringa vår chef. Chefen tröck bort mig och vägrade ringa upp (fråga inte varför?).
Jag gick ner för trappen igen och stod och lyssnade på det underbara ljudet. Efter en stund så slutade det och jag stod kvar där och glodde. Tordes inte röra mig ur fläcken ifall jag skulle sätta igång det igen :)
Efter 10 minuter kom en kille som jobbar där. Han undrade varför jag stod där nere och glodde. Haha! Jag sa som det var och han fixade larmet osv och sen kunde jag snällt fortsätta. Jag är glad att jag inte släpade dit någon securitas-patrull eller något. Sånt är alltid pinsamt. Har hänt ett antal ggr under mina 6 år på O/M.  

Det är så himla skönt att joba nu, under sommaren. Det är såå lugnt och stressfritt. MÅNGA är på semester så vissa ställen är helt stängda eller iaf till en viss del. Vi släpar nästan benen efter oss. En mjukstart för min del alltså. Hösten och vintern är däremot inte lugna så det gäller att ladda batterierna!

Nej nu ska jag gå ut och plocka hallon. Smultronen är slut nu (snyft) men hallonen är redo att ta över! Perfekt!

Kommer en bild på tårtan sen... Den SER iaf god ut. Hoppas den smakar bra också :)



Födelsedag


Imorgon fyller jag år... Jippie... eller inte!

Den kommer inte firas speciellt mycket alls. Mamma och pappa kommer och fikar på efm, mer än så verkar det inte bli! Ska iaf försöka baka ihop en tårta. En födelsedag utan tårta känns trist. Jaja, vi får se vad jag orkar med. Är så fasligt trött nu för tiden!

Hundrastar-time nu!




Klokhet


Jag blir helt chockad. Jag visste inte att ettåringar var så lättlärda och kloka! Iaf min ettåring! Hon förstår i stort sett allt som jag säger till henne, och allt som jag ber henne göra.
Idag frågade jag henne om hon hade bajsat. Då skakade hon på huvudet. Och sen tittade jag efter och hon hade såklart inte bajsat. Annars, när hon har bajsat, brukar hon lägga handen på blöjan och visa! Visst är hon bara bäst?
Dessutom har hon börjat klättra nu också. Eller, det har hon gjort ett tag, men nu börjar hon ta sig upp på högre höjder. Det är jättejobbigt för oss föräldrar. Hon kartar upp på stolar och ja... allt som går att klättra på helt enkelt. Plaststolen som vi har utomhus stod hon och vinglade på här om dagen. LÄSKIGT!!! Och vi ska inte tala om matstolen. Jösses. Skulle behöva skaffa en sele.

Om några dagar är det min födelsedag. Som alla andra tidigare år, så vill jag inte fira den, men det slutar ändå alltid med att jag står där vid ugnen och bakar dagen innan och med all rätt, för det brukar komma ganska många (stor familj och släkt). Så lär det säkert bli i år också till min stora fasa. Jag har verkligen ingen lust.
Helst av allt skulle jag vilja spendera dagen på Liseberg med någon/några åksugna vänner, eller varför inte en utekväll med lite drinkar och bra musik. Hmm, mja... Drömma kan man ju göra. En hemmamyskväll duger bra det också. Jag är inte så kräsen faktiskt :)

Igår tog jag tag i mitt nya liv. Nu har jag skjutit på det i typ...3 år? (sen vi flyttade hit) men nu var det dags. Jag sprang spåret! Hahaha! Kan ni tänka er? JAG sprang!!! Jag trodde inte min fot skulle klara det, men det gjorde den visst, och det var riktigt skönt- iaf efteråt. Haha! Nu är tanken att jag ska springa 2 ggr i veckan till att börja med. Jag känner mig sugen på att springa redan idag men jag tänker låta bli. Jag vill inte köra på för hårt, och sedan ledsna! Löpning får duga tills mamma har köpt häst igen. Hon är nog på g och jag röstar på Islandshästen som hon kikat på. Görtrevligt ju!

Nu ska jag fixa med kycklingen. Dagens middag. Ungsgrillad kyckling med ris och currysås.. 
Jag ÄLSKAR kycklig och igår gjorde jag riktiga klipp i affären. 10:-/kg för färsk kyckling!!! Perfekt. Jag älskar att handla billigt :)

Hejsvejs



Båtutflykt :)


Här om kvällen packade vi kylväskan med korv, korvbröd, dricka och lite annat smått och gott och tog båten och åkte ut till en jättemysig udde där vi grillade och hade det hur bra som helst! P och Alice avslutade kvällen med ett dopp i sjön innan vi tog båten och åkte hem igen. Detta är livet! ♥






Alice gillar jordgubbar som sagt. Det syns när hon har vart i landet och rensat ;)






Redan 6:e juli



Sötaste tjejen äter gröna jordgubbar genom nätet. Haha! Så himla gulligt! :)
Försvinner hon iväg en stund så vet man vart hon befinner sig iaf. Jättebra ju!

Idag har vi vart hos mina föräldrar en sväng. Det var länge sen, men idag mår jag mycket bättre. Igår kväll var första gången på en hel vecka som jag åt mat utan att få ont i magen efteråt. Så nu törs jag äta igen, och därför har jag också mer energi nu. Toppen!
Imorgon ska vi troligtvis till Lyttersta igen. Vi var där hela dagen igår, och det var helt underbart och varmt i vattnet. Alice ÄLSKAR att åka till stranden. Vi satsar på en heldag imorgon med. Innan stranden ska vi hinna med ett tandläkarbesök. Alice ska få alla sina tänder (två stycken) undersökta. Haha :))

Förresten har jag inte berättat om mina planer. Jag ska genomgå en ganska stor förändring (iaf för mig!). Det är en sak jag har stört mig på alldeles för länge nu, och jag vet om att jag kommer ångra mig om jag inte gör detta NU. Antingen gör jag det nu, och mår bra av det inom en snar framtid, eller så drar jag bara ut på lidanet och fixar det om massa år. Nej, jag gör det nu. Det får kosta vad det kosta vill. Allt sånt här är DYYYRT!
Men idag tog jag kontakt, och jag hoppas att det går att få det ordnat snaaaaart! Ser verkligen fram emot resultatet! :)


Nu- tv!





Dyngaren?



Jag tycker det var lättare att ta hand om en 1 månads bebis i den här värmen, än att försöka ta hand om en galen 1 åring :)
Alice är svettig heeela tiden och att försöka lägga henne på kvällen är ju inte det lättaste. Bastu i hela huset. För tillfället står termometern på 31 grader (inomhus). Enda fördelen med att bo i lägenhet. Oftast är det liiite svalare där faktiskt! Iaf av min erfarenhet. 

Idag har vi vart vid Yngaren hela dagen. Eller Dyngaren? Rätt så äcklig sjö måste jag säga. Grumlig och massa snusk på botten. Men vi blev ju avsvalkade iaf :) Så skönt så. Bara Alice och jag. Mamma och dottermys ♥ 

Nu ska jag ställa mig vid spisen. Minns inte när jag åt mat senast faktiskt. Magen är INTE ok ännu. Ska ringa doktorn imorgon och se om mina spekulationer kan stämma. Jag är rätt så säker på att jag fått magsår. Jippie.

På återseende!


Kärleksvisan



Var inte rädd, jag går bredvid dig.
Kom ta min hand, jag håller i dig.
Här i min famn, kan du våga tro.
Sänk dina murar, jag ger dig ro.

För att jag älskar dig, så som du är.
Och jag vill ge dig allting jag har.
Och låt mig få bära dig, när du är svag.
För du betyder allting för mig.
Var inte rädd, Jag går bredvid dig.

Nu är jag din, och nu kan jag andas.
Här blir jag kvar, för här vill jag stanna.
Se på oss nu, livet är vårt.
Ser du den framtid som vi, vi kommer få.

För att jag älskar dig, så som du är.
Och jag vill ge dig allting jag har.
Och låt mig få bära dig, när du är svag.
För du betyder allting för mig.
Ja jag ska älska dig, så som du är.
Och jag vill ge dig allting jag har.
Och låt mig få bära dig, när hoppet sviker.
Du betyder allt för mig.
Var inte rädd, jag står bredvid dig.
För du betyder allt för mig.




Sarah Dawn Finer- Kärleksvisan

Alice 13 månader den 2/7 2010

Alice blir 13 månader imorgon. Stooora tjejen! :)

* Väger 9300 g och är 76 cm lång (13/6)
* Använder storlek 80 på alla kläder nu och 20/21 på skor/sandaler
* Kan springa obehindrat och gå upp och nedför branta backar/ vår slänt utan hjälp 
* Klättrar mer än gärna (helst på soffkanten, matstolen, i mammas och pappas säng osv)
* Har tröttnat på att pussas och kramas, men flirtar mer än gärna!!
* ÄLSKAR glass (lik sin mamma!)
* Sover 19.30-9.30 utan uppvak, och sover en nap på dagen ca 1,5 timma strax efter lunch
* Äter det mesta, men gillar inte sallad och tomater
* Börjar bli mindre blyg. Nu kan hon t.o.m sitta hos sina morbröder :)
* Är VÄLDIGT envis och har börjat trotsa och sätta sig på tvären när man säger ifrån
* Hatar att åka bil
* Älskar fortfarande att bada :)
* Förstår det mesta som man säger till henne och kan härma flera djur-läten (såå sött!)
* Har börjat använda rösten på ett nytt sätt. Nu kan hon prata/ropa/sjunga för sig själv. Mycket gällt som gör ont i mammas och pappas öron :)
* Vet vart huvudet, foten, öronen, ögonen, näsan, munnen, magen sitter. Väldigt klok och lättlärd!
* Älskar att busa med pappa!!!
* Tycker om att sitta/stå och titta på bilar, lastbilar och motorcyklar och säger brumbrum brumbrum hela tiden :)
* Tycker om att gå (läs: smita) till jordgubbslandet och tjuva jordgubbar :)
* Har fortfarande bara två tänder men jag har känt att det är måånga på väg upp (den 7/7 ska vi till tandläkaren för första gången!)
* Tycker om att sitta i soffan och bläddra i böcker (ensam!)
* Smackar med munnen så fort en av hundarna går förbi ,i hopp om att få pussar. Men hundarna flyr. Stackars Alice :)


Det var allt jag kom på för denna gång. Kanske lägger jag in mer efter hand :)





Alice 13,5 timma gammal




Alice 13 månader, letar efter den största jordgubben :)




Ny dag- nya tag!



Idag mår jag mycket bättre. Magen är inte helt bra dock. Jag är öm i magen. Vet inte vart det kommer ifrån eller varför men det släpper säkert snart?! Idag har jag iaf kunnat äta lite mat (2 ggr tom!) så jag känner mig pigg i huvudet också. Har inte slumrat en sekund. Härligt!

Fick telefonsamtal från dagiset (jag vet att det heter förskola, men jag kommer fortsätta säga dagis!) i måndags. Dem skulle ha en liten träff för alla barnen som ska börja till hösten. Det var tydligen 9!!! 1åringar som sökt dagisplats. Helt otroligt, i lilla Forssjö. Iaf så är det nu bestämt att Alice kommer gå på dagis och inte hos dagmamma. Vi velade ett tag, men P har gått och vart jätteorolig över detta, så nu är han nog lugn igen. Erfarenheten från dagmamma är inte alls bra hos någon av oss, så dagis blir nog bra. Hoppas jag.
HÖNSFÖRÄLDRAR! P är nästan värre än mig i den här frågan, och det är ju gulligt att se :)

Apropå föräldrar. Alice är sååå lyckligt lottad som får vara hemma med BÅDE sin mamma och pappa!!! Det är inte många barn som har den turen, och speciellt inte i den åldern som hon var/är i. Hon utvecklas varje dag och självklart så skulle man ju må dåligt om man som förälder missar första stegen, första orden, första gången hon åt själv osv. "Första gången" är ju väldigt speciell när man har blivit förälder! Nu börjar ju jag jobba lite smått igen, om en vecka. Men jag kommer sluta 10 varje fm, och våran supermorgontrötta Alice brukar vakna runt den tiden. Så jag missar ingen kvalitetstid, vilket känns superbra! 

Hmm, när jag ändå tog upp detta med sömn. Kan ett barn sova för mycket? Alice somnar oftast runt 19.30-20 och sover till 9.30-10. Hon har alltid sovit mycket och BRA (hela nätter utan uppvak) och mår bra och växer som hon ska. Hon sover oftast 1,5 timma vid lunch.
Andra talar ofta om att dem har fått sovmorgon ända till klockan 8 osv osv. Jag blir helt chockad. Är det bara jag som har en trött dotter eller? :)

Nu ska jag passa på att njuta av ensamtiden här hemma! Dockan sover och killarna är såklart ute och fiskar!




RSS 2.0