hon GÅR!


ûbertråkigt alltihop. Så himla skör just nu.. grinar åt allt! tillbaka på ruta ett antar jag!

Alice går nu! Mamma och pappa trodde ju inte på mig när jag sa att Alice tagit sina första 4 steg för några veckor sen, men igår när vi var där visade hon att hon visst KAN! Så det så ;)
Efter att hon gått första gången igår, så skulle hon visa att hon kunde gå hela tiden. Helt galet! Hon är inte ens 9 månader! Antar att farmor och farfars present (en gåstol) som hon fick i torsdags gjorde att hon fick inte snitsen och vågar! När hon gick tidigare blev hon så rädd så hon satte sig ner på knä direkt, men nu traskar hon på 4-5 steg åt gången! SÅ DUKTIG TJEJ! <3

Håller på att laga mat här hemma. Tog fram en hel kyckling här om dagen som jag vart tvungen att tillaga. Tråkigt för mig ;) Chili/vitlök/citron och timjanmarinerad. Jag misslyckas aldrig med kycklig! 


 Hade förresten världens bästa natt i natt. Jag somnade strax efter midnatt och vaknade av en hungrig tös först kl 07!!! Sen somnade hon om och sov till 12!!!! Har aldrig vart med om maken. Jag var uppe och tittade till henne vid 10, trodde hon hade somnat in för gott, men hon levde, så jag kröp tillbaka ner i sängen och låg och filosoferade! Så himla skönt! Inget stress! Bäst att passa på, för snart vänder det... :(

2 tänder uppe nu :)


Sitter och pluggar som vanligt. Har lyckats få in en himla bra rutin här hemma igen. Äntligen! Den har vart försvunnen sen ett par månader men nu har den infunnit sig igen! Jag kan alltså hinna plugga lite dagtid. Dock pluggar jag inte alls lika bra dagtid som kvällstid men måste man så måste man :)
Är snart klart med nya uppgiften. Eller, det var MASSA uppgifter men dom första gick rätt så snabbt. Jag är en jäkel på att läsa kartböcker! :)

Alice tog sina första riktiga steg igår. Hon gick kanske 1 meter totalt innan hon förstod att hon gick själv och blev rädd och satte sig på knä. Hon tycker det är lite läskigt ännu, men det kommer nog snart rulla på- till min stora fasa :P Det är inte kul när det går såhär fort. Vart tog bebisen vägen? :(
Dessutom har ännu en tand tittat upp. Nu har hon två stycken i underkäken. Hur söööött är inte det då!?! Jag smälter som smör i solsken när hon ler åt mig.
I förra veckan lärde jag henne att säga lampa. "bampa" säger hon! Och titta kissen heter "tiitt tiss". Hon kan hon. Intelligent lite dam ;D

Jaha, och själv sitter jag här med svinkoppor (tror jag?) runt mungipan. Det kommer ALLTID upp några/någon dag innan jag blir förkyld och får feber. Så nu ligger jag nog snart däckad. Vore ju helt otroligt om jag höll mig frisk längre, när alla andra är sjuka jämt och ständigt. Usch! Hatar att vara sjuk. Kanske borde ta en repa in till apoteket och köpa lite i förebyggande syfte?

Hade planerat in en efm på ÖF idag, men jag hade snurrat till det, och på torsdagar är det bara öppet på fm. Det funkar ju inte för oss då Alice oftast vaknar mellan 9-10. Det blir alldeles för stressigt. Man ska äta frukost, klä på sig själv, barnet, hundarna, gå promenad, packa ihop grejer som ska med osv osv. Det tar sin lilla tid.
Vi får helt enkelt försöka ta oss dit nästa vecka!

Nu ska jag dona med annat. På återseende!



trasig


Har så himla ont i magen idag. Funderar på om det kan vara alla tabletter jag stoppar i mig?! Troligtvis. Det är mycket biverkningar på allt nu för tiden..

Telefonen är PAJ. Alice dregglade sönder den förra veckan. Den gamla mobilen får nu mera användas, men den hänger i bitar. Det är bara en tidsfråga innan den också är trasig. Det är nätt och jämt att jag kan svara när det ringer! SUCK! Och idag pajade datorn också. Vet inte hur jag ska lösa det med skolarbetena. Det finns sparat men det ska ju gå att få tag på det också. Jaja, det kanske löser sig. Frågan är bara hur jag ska kunna få tag i en ny fungerande dator? Har ingen lust att lägga ner studierna pga det!

Sjukt dålig dag! OS kanske kan pigga upp.. är ett riktigt OS-freak just nu!


VG+


WOHO! Jag blev överlycklig när jag kollade min mail förut. Jag fick VG på min första Filosofi-uppgift och VG+ på den andra. Båda var, enligt mig, svåra. Jag har svårt för att filosofera och beskriva olika teorier. Usch! Men nu är jag glad... en stund! :)

Skata lillan nu. Hon är crazy, vill ha min dator!!! Men nej tack :)

Tjohej

-25 grader!


Sitter och knåpar med nästa kurs-uppgift. Filosofin är inte helt klar ännu, men förhoppningsvis nästa vecka. Om det blir som jag tänkt dvs. Men jag släpper det några dagar och ägnar mig åt den nya kursen. Skönt med lite ombyte! Jag gillar den här kursen bättre!

Måndag igen, och svinit kallt ute. Har dock lyckats få med mig hundarna ut en sväng så båda fick göra det dom skulle. Cessie går inte mer än nedför trappen och kissar, sen ska hon in igen. Jag förstår henne! Vem fan vill gå ut naken nu? Nej tack! Men man ska ju inte klaga. Hellre såhär än slask och blask/regn. Det är tio ggr värre!
Dock så hade jag gärna sett att iaf EN av TVÅ bilar hade startat. SUCK! Har ingen mjölk och inget bröd hemma. Allt gick åt i helgen, så jag skulle verkligen behöva handla lite + att jag skulle behöva hämta en grej på Lasstorp. Får hoppas att det löser sig ändå! :)

FB är verkligen underligt. Eller nej, människor är underliga. Varför ska man bli vän med någon som man knappt känner? Det kommer vänförfrågningar titt som tätt och jag undrar vad det är för fel på folk? Är dom bara allmänt nyfikna eller? Jag ignorerar. Jag förstår inte vitsen.

Nu är det någon som vill ha min uppmärksamhet. Dags att fixa!


Barnhelg


Helgen har vart allt annat än lugn. Leo och William är här och röjer :) Kul med lite ös, men det är sjukt jobbigt när jag får så lite sömn! Har sååå svårt att somna (mkt tankar) och jag kan ligga och vrida och vända mig tusen ggr. Och sen, lagom tills jag somnat är det matdags för Alice... och sen blir det till att ligga och vänta på att John Blund ska infinna sig igen. Puh! Känner mig som ett levande lik idag!

Herregud. Såg ni herrarnas skidrace igår? Heeelt sjukt vad spännande! Både P och jag började bita på naglarna. Jag som aldrig är ens i närheten annars! Sååå kul att det blev 2 medaljer! Hejja Sverige :)

Blir ett kort inlägg nu.. Hoppas ni har det bra i snö-kaoset!


Det här är helt galet!


I natt innan jag gick och la mig hörde jag hur välkomst-skylten på dörren slängdes fram och tillbaka. Jag tittade ut för att se om Simba ville komma in. Han satt precis utanför dörren och jamade. Stackarn. Det var världens snöstorm. Det yrde in massor med snö och jag blev alldeles iskall.
Och imorse när jag tittade ut hade det ännu en gång kommit MASSOR med snö. Jag försökte skotta bort det värsta för att kunna ta mig ut med hundarna (här finns en fördel med stora hundar- man slipper bära dom för att det är så mkt snö och dom vägrar gå) och jag orkade knappt skyffla upp det på dom snövallar som redan finns runt gången och ner till vägen. Det är så sjukt högt. Jag överlåter det jobbet till P. Han får fixa det när han får ork... typ...

Sitter och fixar och trixar med den där JÄKLA filosofin. Jag tror jag äntligen är klar. Eller, det får vara klart nu helt enkelt. Jag har gjort så gott jag kunnat och mer än såhär förstår jag inte. Jag är verkligen ingen filosof, det är ett som är säkert. Det är så sjukt mycket termer och teorier så jag blir alldeles snurrig. Men så är det med pluggeriet! Det är mycket som man ska kunna.

Fick förresten VG på första inlämningsuppgiften. Det tyckte jag var skoj. Det är man ju inte bortskämd med! Haha! Intelligensnivå-fiskmås! Det är jag det!

Nej, dags att fixa vidare med allt som ska göras!


Torsdag..


Usch vilken hemsk natt. Har vart skit redan från att jag la mig i natt. Kunde verkligen inte somna. Dessutom fick jag höra på när P ylar i sömnen (ja typ). Ännu en biverkning, och för mig den värsta. I hate it!
Mellan dom där illvrålen och mina toabesök så sov jag några kortare stunder. Minns iaf att jag drömt mardrömmen igen, och då måste jag ju ha sovit lite iaf! Är sjuk trött idag iaf, och huvudvärken håller i sig..

Alice hade däremot en jääättebra natt. Den bästa på länge faktiskt. Hon somnade 20.30 och vaknade 08.30! Helt otroligt. Hon har iofs ett par (3, om jag minns rätt? går i sömnen!!) nattmål där emellan, men INGEN LEK! :)
Kanske är den här utvecklingsperioden över nu? Återstår att se!

Sjukhusbesöket idag fick jag skjuta på.. Måste ringa om en ny tid. Kan knappt röra mig här hemma. Det är tillbaka på ruta ett! :( Hittade lite gamla piller som jag börjat ta. Jag är min egen doktor. Haha! Nej då, så farligt är det inte. Jag har ätit dom ett antal ggr förr så jag vet hur dom ska tas osv :)

Hahaha! Jag har världens roligaste katt. Såg honom precis utanför fönstret. Vet ni vad han gjorde? Jagade ett rådjur. Jösses vilken fart! Han som inte gillar att studsa runt i snön. Det är iofs bra att han jagar iväg dom. Så slipper jag göra det :)

Nej, nu ska vi ut på promenad...

Hej svejs!



fenomenologin och den moderna fysiken


Det har vart en lång dag idag. Kanske mest för att jag haft sådan fruktansvärd huvudvärk. Brist på sömn tror jag, och all annan skit. Men det tar vi en annan gång.

Jag och Alice åkte in till stan och tog en fika med A. Mycket trevligt. Har inte setts på många veckor nu. Alice fick smaka av hans semla. Den gillade hon kan jag meddela :)

Efter det har kvällen bara rusat på i rasande fart. Lagat mat. Kyckling och grönsakswok med nudlar. Funkar alltid! Alice gillade nudlarna speciellt. Det var extra kul när dom fastnade i ansiktet. Eller på händerna... och då bad jag Alfons snällt slicka bort dom! Det är sååå himla praktiskt att ha hund när man har småbarn. Det är inte ofta man behöver städa upp på golvet efter middagen ;)

Imorgon ska vi bege oss till Vingåker och hämta hem lilla Flisan. Vi tror att hon fejk-löpte sist, för nu löper hon igen. Så hon ska få bo hos oss i några dagar. Vi hoppas på att få några små valpisar! Vore trevligt :)

Har försökt plugga lite nu, men hjärnan pallar inte mer idag. Fenomenologin och den moderna fysiken tog kål på mig! Blir till att släcka ner och försöka sova. Dock tvivlar jag på att det blir någon mer sömn i natt. För mycket tankar och dessutom är jag ARG och besviken. Jaja! Sova var det!

Natti natti


Vinteroutfit från PoP


Har hunnit med mycket nu på morgonen fram till lunch. Det är på ett sätt mycket lättare att göra allt när jag VET att jag är själv om det. Då slipper jag bli besviken också. Jag gillar att vara själv. Lugnt och skönt och jag slipper irritera mig på allt.
Senaste månaden har jag vart en riktigt pms-kossa. Hackat på allt och inget. Varför kan inte bara kroppen ta och lugna ner sig lite? Jag gillar inte alls att vara såhär, och jag skäms så jag håller på. Men det är inget som går att rås för. Det är bara att gilla läget- eller lämna mig ifred. Och så fick det bli.

Vi tog en lång promenad på fm, efter frukosten. Jag kan gå i timmar, men just nu är det sååå mycket modd så det är sjukt jobbigt att köra (läs dra) vagnen. Fattar inte hur folk som har små hjul på barnvagnarna gör. Jag är så glad att jag har min EL. Funderade ett tag på att binda fast Alfons koppel längst fram i vagnen så kunde han få dra. Men då hade vi väl studsat fram. Tror inte Alice hade uppskattat det :P

Alice somnade såklart under promenaden. Hon ÄLSKAR att åka vagn. Jag använder fortfarande liggdelen (varför är folk så ivriga med att byta till sittdelen?) och på den här vagnen finns det ju en platta i huvudändan som man kan ställa upp så barnet kan sitta. I LOVE IT! Först sitter hon en stund och vill spana på allt. Mest på Simba som alltid följer med på våra promenader, men sen ser man hur ögonenlocken börjar bli tunga och då är det bara att fälla ner plattan och då somnar hon direkt! Myyys!

Läste precis på familjeliv, IGEN. Haha! Vilket tjat. En tråd om för och nackdelar med att skaffa barn tidigt. Någon intelligent människa påstod att man tydligen är mindre överbeskyddande och ängslig som mamma när man är ung? Hmm, undrar hur hon tänkte då och vad hon baserar det på?
Jag kanske inte räknas som en ung mamma men nog fasiken är jag en riktig höns-mamma! Kanske kan bero på att jag uppskattar mitt barn extra mycket eftersom vi fick kämpa så mycket för att få henne till oss. Vad vet jag.

Vi fiick jättefina vinterkläder till Alice av min kusin. Från Polarn och Pyret. Dock i storlek 74, om jag minns rätt, och dom är ALLDELES för stora. Det är så synd för det är supersnyggt, och DYRT! Hela outfiten kostar runt 1200:- tror jag. Det är synd att den inte kommer till användning :( Kanske till nästa vinter? Hon är ju så lite så man vet aldrig. Kanske har man tur! Om inte annat så kan vi använda  fleecejackan som man så fiffigt kan ta av :)




Tävling!



Jag är med och tävlar om en lyxig Goodiebag hos http://jroom.blogg.se/ 
Den som inte tävlar, vinner inte heller... Så nu håller jag tummarna. Fanns massa kul i den bagen! Jag vill HA!! :)



Frozza har 50-70% rea


Var inne och spanade lite på Frozza precis. Nätshopping är absolut inte min grej men jag tycker om att titta.
Hittade faktiskt en sak jag vill ha som jag kikat på länge... ett pärlarmband (vill gärna ha ett halsband också).
Men som vanligt är jag för snål för att köpa det :P


(Bild lånad av Frozza.se)



tänder


Lovade ju Z att försöka uppdatera ofta nu när dom är ute och far, men just nu är det mesta TUNGT och därför kan du bli bloggtorka. Jag hoppas lilla fröken kan ha överseende med detta.
Går inte in på några detaljer här men det är bara att gilla läget!

Alice har fått sin första tand. Eller, det var Milla som märkte det i torsdags när dom var här och fikade! Nu är den vass som bara den! Hon vill gärna ha mina fingrar att bita på. Antar att det kliar och gör lite ont. Inte så konstigt att hon har matvägrat senaste veckorna allså! Tids nog får man svar på sina frågor helt enkelt.. :)

Jag har verkligen fastnat i pluggandet. Filosofi är verkligen inget för mig. Vet inte hur jag ska ta mig igenom en fråga. Men men, det löser sig väl. Ska ta tag i det ikväll om Alice får för sig att somna i normal tid, och inte klockan 01!! :P

Nehe, nu ska visst mamma komma hit och ta hand om mig. Måste hinna in i duschen först!

Puss på er och extra stora pussar till Z! Hoppas ni har det görbra! :)


Alice leker med Noaks ark. Sin favvo-leksak som hon fått av sina kusiner.
Mammas och pappas favorit också. Den spelar så fint...och högt! Haha :)



Knäskydd!?


Alla hjärtans dag... Ja vad säger man. Ännu ett påhitt. Varken P eller jag är speciellt romnatiska av oss så det har vart en lugn dag för vår del. Jag blev iofs bjuden på en romantisk middag och det tackar jag mycket för. Han är grym på att laga mat. Han skulle gärna kunna få göra det oftare :P

Skulle egentligen bara spana efter knäskydd till Alice. Men när jag såg hur dom såg ut så ångrade jag mig. Kan lika gärna klippa sönder en strumpa och sätta på hennes knän. Hon har börjat få lite hård hud där så det kanske vore skönt att ha något skydd? Vad vet jag. Hon lär ju ändå gå snart så att beställa något känns dumt! :)

Dags för sängen nu. Ska iaf FÖRSÖKA sova. Nattuggla som jag är!

Natti natti!

Pojke eller flicka?

Satt och läste lite på familjeliv nyss. Fick då syn på en intressant rubrik:
"Blir det pojke eller flicka?"
Under graviditeten ville jag veta vad vi hade i magen, och jag sökte alla tecken som gick att söka efter. Var dock helt säker på att få en pojke då det är det som existerar mest i vår släkt (typ) :P

Listan på familjeliv följer, och under ser ni mina svar :)

1. Titta ner
Enklaste sättet är att bara ta en titt söderöver: Är magen låg väntar du en pojke, är magen hög blir det en tjej.

Jag: Hade väldigt hög och smal mage. Bara en enda stor kula! Hur fin som helst <3 

2. Räkna hjärtslag
Nästa gång barnmorskan lyssnar på din bebis hjärtslag så lyssna lite extra nog på vad hon säger. Har bebisen en hjärtfrekvens på 140+ slag per minut är det ett litet flickhjärta som slår. Är hjärtfrekvensen på under 140 slag per minut är det ett killhjärta.

Jag: Väldigt blandat. Allt från 132 till 150. Så det stämmer inte!

3. Godisgris?
Har du fått ett omättligt sug efter surt och salt? Då väntar du en pojke. Om du istället bara måste ha glass var och varannan dag så blir det en flicka.

Jag: Glass och digestivekex var mina crawings. Resten kunde jag vara utan! Stämde alltså rätt så bra! :)

4. Indiansk visdom
Enligt en legend om Maya-indianerna kunde de förutsäga könet på barnet genom moderns ålder. Jämför din ålder det år du blev gravid med årtalet då du blev gravid. Är båda jämna eller udda blir det en flicka, är en jämn och en udda blir det en pojke.

Jag: Stämmer inte! Borde isf blivit en pojk!

5. Fet och finnig
Får du tillbaka din värsta tonårshy under graviditeten med finnar och fet hud? Då ruvar du på en flicka. Enligt myten så stjäl bebisflickan sin mammas skönhet?

Jag: Stämmer inte! Jag tyckte att jag var snyggare än någonsin när jag väntade barn! Jag var däremot väldigt torr. Inte en finne. Smörjde in mig med alla möjliga oljor och salvor. Bäst var Weledas Havandeskapsolja. Skulle tydligen hjälpa mot bristningar också. Kanske gjorde det det, har inte en enda iaf!

6. Ringlekar
Knyt en tråd i en ring, till exempel din vigselring. Låt ringen hänga framför magen. Om ringen snurrar i en cirkel blir det en pojke, om den pendlar fram och tillbaka gömmer sig en flicka i magen.

Jag: Stämmer! Den pendlade fram och tillbaka.

7. Bosatt över toastolen?
Led du av illamående hela första trimestern - eller kanske fortfarande? Då tyder det på att en liten tjej kommer att titta ut. Slapp du morgonillamående lär det bli en kille.

Jag: Stämmer! Hängde över toastolen (eller låg däckad i sängen pga medicinen) från v.8-20

8. Det hänger på benen
Har du tjocka och svullna ben så blir det en pojke. Har du istället tunna och smala ben så blir det en flicka.

Jag: Inte tjockare än vanligt så det stämmer nog rätt så bra.

9. Kolla sängläget
Om du tycker det är skönast att ligga på vänster sida väntar du en pojke, föredrar du höger sida blir det en flicka.

Jag: Stämmer väl inte? Låg nog lika mycket på båda sidorna. Ryggläge var däremot inte att tänka på. HUH! Svimfärdig direkt! En bebis på kroppspulsådern är ingen hit!

10. Kinesiska befruktningskalendern
Antik kunskap som sägs kunna förutsäga könet genom att jämföra ditt födelsedatum med datum för befruktningen.

Jag: Stämde jättebra! Jag skulle få en flicka och det fick jag ju :)


uttråkad till max


Fastnade nyligen framför invigningen av OS i Vancouver. Vilken underbar show! Det är helt otroligt! Om det är SÅHÄR fint på Tv, då kan jag bara tänka mig hur det är i verkligheten! Tänk om man hade vart där! Flygande snowboard-åkar som dansar i luften tex. Ja, låter kanske lite fånigt, men det är grymt fint :)

Igår morse ringde jag sjukhuset. Självklart fanns det ingen akut-tid (då blir man hänvisad till akuten i E-tuna) och så dålig var jag ju inte. Jag fick tid på torsdag, så jag ska väl pallra mig dit då.
Men jag fick prata med C, som tipsade om några piller man kan köpa på Apoteket. Så världens bästa Milla köpte med dom hem till mig igår, och efter att ha tagit dom första tabletterna så har det inte kommit en droppe! MIRAKELTABLETTER!! :)

Jag är så sanslöst uttråkad! Det känns som det inte finns ett smack att göra när det är vinter. Jag är så lite vintermänniska man kan bli. När det är så här får jag världens shopping-begär! Det är ju nästan det enda som man kan göra nu. Förutom att stanna inne, men det har vi gjort så länge nu! Jag är trött på att baka, tvätta, städa, leka med Alice på golvet. Jag vill hitta på något!
Är det någon som har tips och förslag på vad man kan hitta på så skriv gärna! :)


Vad är det som händer?


Var på toa nyss. HJÄLP!!!! Förstår inte vad det är som händer. Måste ringa sjukan imorgon :(
Är det här normalt mån tro? Neej! Uscanimig!
Peter blev alldeles förskräckt och jätteorolig. Och jag med för den delen!
Tvivlar starkt på att jag får en akut-tid men jag ska försöka i alla fall! Det är något som är jättefel.

Satt uppe och väntade på att "Himlen kan vänta" skulle sändas på Svt1.
Det var en ren slump att jag såg att det skulle komma ikväll/natt. Vilken tur. Jag följde ju programmen förra året och nu kom ett avsnitt för att se hur det har gått med dom. Det kom ett par tårar kan jag säga! Om ni inte sett programmen så tycker jag absolut att ni ska göra det- om det går att få tag på dom. 
Två stycken av dom fem (eller va dom sju? jag minns inte!) med en obotlig sjukdom, dog. Sååååå tragiskt. Alla personerna är/var människor med äkta livsglädje. Som aldrig har klagat om något, någonsin.
Inte någon Mysan-stil där inte. Klag klag klag. Hur blir man så? Föds man med det?
Jag tror så... Men man kan ju jobba på lite, själv också! Skam den som ger sig!

Jag ska försöka få gubbstrutten att sluta spela nu, för jag vill sova. Måste ju masa mig upp kl. 9 och ringa Mvc. BLÄ! Önska mig lycka till!

Godnatt! <3



Picnic


Usch, om inte dagen redan vart supertråkig och allmänt irriterande bara, så blev den värre nyss.
Jag fick reda på en sak... eller nej nu ljög jag. Jag TOG reda på en sak. Det var dumt. Jag ville ju inte ens veta något om det. Fast det hade jag ju fått senare ändå.
Det är ju tur att allt skit händer på samma dag så slipper man förstöra flera dagar iaf!

Hittade ett skitbra bildredigeringsprogram på nätet förut, så jag har suttit och pysslat med lite foton.
Åhhh vad jag älskar min kamera. Absolut årets bästa köp! Den är verkligen välanvänd! :)

Sitter och småkikar på någon dålig repris av Du är vad du äter. Jag har två funderingar...
1. Varför visar dom repriser kl. 20.00? Är det inte bättre att lägga in sånt på dagarna och visa NYA program eller tex. en film istället på kvällen? Det var inte länge sen det här programmet visades kl. 20.00 på torsdagskvällen.
2. Är det meningen att man ska bli mätt på frön?


~kärlek~



~kärlek~



vill ha kontroll tack!


Idag är en riktigt dålig dag. Antar att det är trötthet, blodbrist och järnbrist som nu tar ut sin rätt. Inte så konstigt. Dessutom är jag allmänt less på allt. Men det går ju snart över. Tack och lov :)

Sitter och surfar runt efter information. Jag letar efter något som kan hjälpa mig att ställa kroppen till rätta efter fl. Den är helt ute och cyklar och jag mår verkligen inte bra av att ha det såhär. Har kollat igenom alla preventivmedel men något sådant vill jag inte ha. Jag vill vara fri från allt sånt eller vad man ska säga.
Eftersom jag ändå inte kan få barn så spelar det ingen roll för min del. Däremot vill jag inte blöda i flera månader. Det verkar inte finnas något som kan få kroppen i balans men som inte är ett preventivmedel. Det tycker jag verkar konstigt. Måste forska i detta. Eller ringa Mvc. Men det har jag ingen lust med ännu. Står ut ett tag till....

Läste förresten att barn som vaknar nattid oftast får för lite sömn. Alice vaknar ju bara för att äta, men hon kan ändå vakna 3-4 ggr och det stör allas vår sömn. Så nu ska hon försöka få lite mer sömn dagtid. Än så länge bådar det gott! Hon sover för tillfället sött inne i sitt rum, och har gjort det senaste 1,5 timman! :)

Jag ska försöka hitta något att äta. Hoppade över frukosten idag. Riktigt dålig idé! Är det något jag älskar så är det att äta frukost. Det absolut bästa på hela dagen. Speciellt framför morgontv eller VMTV <3



Fullspäckad dag!


Efter att ha åkt runt halva stan för att leta reda på Blodmjöl så kom vi till slut fram till kalaset. Men det fanns smörgåstårta kvar till oss som tur var ;) Det smakade inte fy skam. Däremot gillade inte Alice det. Men hon tog för sig av kakorna och bullarna istället. Hon bjöd Disa på en hel del... Eller rättare sagt så snodde Disa kakorna ur handen på Alice. Det gäller att hålla i godsakerna när man har hundar i närheten :P
Små hundar är bättre än stora på det viset iaf. Cessie och Alfons når inte upp till Alice om dom inte står på bakbenen, men det hinner jag med att se och höra så för dom finns det ingen chans :P

Ikväll kom Zarah, Mattias och Björn hit och vi åt tacos. Mums! Inte fy skam det heller. Lyx mitt i veckan! Smörgåstårta OCH tacos på samma dag. Känner mig faktiskt lite... hm... uppsvälld nu. Inte konstigt efter allt gott. Imorgon skulle det bli sol, så då får vi passa på att ta en långpromenad. Jag ser verkligen fram emot att snön försvinner.. Det kan få ligga kvar över sportlovet, sen behövs den inte längre. Right?! :)

Förresten spred Peter ut blodmjölet förut. Alfons var SNABBT framme vid häcken nu ikväll. Han tycker det luktar MUMMA! Inte så konstigt. Blodlukt är poppis. Jag hoppas bara att det inte kommer några fler hanhundar springandes hit. Då kan det sluta illa.
Hoppas hoppas att det funkar och att rådjuren hittar något annat att äta snart... Vill såå gärna ha kvar min häck!

Dags att bege sig! Godnatt!




Problemhund!


I natt sov jag på soffan. I förra veckan hände det en incident så nu mera sover hundarna i stora buren i vårat sovrum. Det är värdelöst för jag tror Alfons har någon slags form av klaustrofobi. Han får panik när man ber honom gå in där (å nej, han går ej in frivilligt) sedan ligger han och flåsar som om det vore 45 grader varmt eller något. Efter en stund börjar han gny och gnälla konstant. Spelar ingen roll om man säger till honom. Han har världens separationsångest!
Cessie däremot är sååå duktig. Hon bäddar ner sig och försöker i alla fall sova. Tvivlar dock på att hon får någon sömn när Alfons håller på som han gör!
Jag höll på att bli tokig i natt i alla fall. Orkade helt enkelt inte höra hans flåsande och pipande, så jag tog mitt pick och pack och la mig på soffan. Tack och lov så har vi världens skönaste soffa! Jag led inte direkt av att sova där-snarare tvärt om :) Dock blev det inte så många timmars sömn pga andra orsaker men det får man leva med!

Måste nu försöka hitta på något som gör att han inte tycker det är så jobbigt att vistas i buren. Någon som har tips? Jag är öppen för förslag.

Idag fyller min älskade mamma år! Vi ska snart göra oss i ordning för att bege oss till Lasstorp. Innan dess ska vi till affären och köpa blodmjöl. Vi måste rädda det som räddas kan. Dom stackars rådjuren äter upp allt i trädgården. Jag försöker mata dom med det lilla vi har, men det räcker inte tydligen. Så nu måste vi preparea hela trädgården! Trodde vi hade klarat oss då våra thuja-plantor har växt MYCKET sen dom planterades, men icke. Hoppas verkligen inte dom förstört dom helt nu. Då blir jag riktigt ledsen! :(

Nej dags att fixa!

Hejsvejs!

Frozen river & I skuggan av värmen


Vi har precis kollat klart på Frozen river. Ett kriminaldrama med "stark realism och hjärtskärande berättelse", som dom skrev i recensionen. Hjärtskärande var den absolut. Jag hade ont i magen genom ungefär halva filmen. Tyckte så synd om barnen! Och att veta att den är verklighetsbaserad, även om detaljerna, personerna och händerlserna inte är på riktigt, är extra jobbigt.
Jag brukar gilla att titta på fakta-program men det är ju oftast sorgligt. Urk! Man ska verkligen vara glad åt det man har! Så ja, sluta klaga på allt!!! Om ni bara visste hur bra ni har det!


När jag ändå sitter och bloggar om film så kan jag tipsa om en annan bra film jag såg för ett antal veckor sedan.
I skuggan av värmen heter filmen och den är också väldigt gripande! Jag kanske tyckte den var extra jobbig att se då det handlar om "min" verklighet. Världen jag levde i förut. Jag och Erik har liksom levt lite av samma liv. Eller rätt så mycket. Svårt att förklara. Hoppar över den biten. Jag tyckte iaf att filmen är sevärd, trots att slutet är RUTTET! Men men, smaken är som baken- delad. Kanske gillar Du slutet mer än vad jag gjorde :)

Kan förresten meddela alla Joel Kinnaman-älskare att det är just han som spelar "Erik" i filmen. Grymt bra skådis, men all denna hysteri förstår jag inte riktigt? Jag lägger mitt frikort på någon annan snyggare! Kan berätta en annan dag om just honom.. ;)




Filosofi


Jag har suttit och pluggat i över två timmar nu. Alice tog en lång tupplur och då passade jag på!
Filosofin är verkligen SVÅR. Jag vet att jag tyckte det på gymnasiet, ändå valde jag det nu igen. Men jag försöker ta mig igenom det. Har en uppgift kvar av veckans inlämningsuppgift sen tänkte jag ge mig på nästa veckas uppgifter. Jag vill gärna bli klar så fort som möjligt så jag kan läsa sen. Jag behöver trassla mig igenom boken ett par ggr om jag ska lyckas på provet. Jag är ju inget geni tyvärr :S

Nu ska jag skutta in i duschen och sen blir jag bjuden på mat. En paus är bra för hjärnan. Man ska tydligen bara plugga 50 minuter i taget läste jag i informationshäftet.
Torskfilé i dillsås och potatismos blir det till mat i dag. MUMS! Jag har blivit helt galen i det. Men det måste vara Peters, annars duger det inte! Kräsen som jag är ;)

Dags att ta tag i göro-målen.

På återseende!


Uppe med tuppen!


Idag har det hänt något helt fantastiskt! Alice och jag gick upp kl. 08! Helt otroligt. När hände det senast? Jag minns ärligt talat inte. Förra veckan gick jag upp kl. 9.30 som tidigast! :P

Just nu ligger Alice och sover. Hon har röjt här hemma på morgonen, som vanligt alltså.
Det roligaste är när jag sätter på MTV! Då står hon och diggar för fulla muggar. Kan det kanske var mitt musik-intresse hon fått? Jag fullkomligt älskar att lyssna på musik. Gärna HÖGT och länge. Hon blev nog härdad i magen ;)
Det är så härligt att se att hon tycker om det! :)

Jag passar på att surfa runt lite. Har inget bättre för mig. Väntar på att min Filosofi-bok ska komma så jag kan fortsätta mina studier. Den BÖR komma idag. Hoppas jag. Jag gillar inte att min planering ev. fuckar till sig. Är en kontrollmänniska av dess like! Ordning och reda är a och o!


mitt mirakel


Jag hittade nyligen ett jättefint smycke som jag önskar mig. Men det var alldeles för dyrt för min plånbok tyvärr. Har inte råd att lägga ut 1400:- på ett smyck. Men drömma är gratis :)



Jag vill ju självklart ha ett där det står "Mamma till ett mirakel"- för det är ju just vad Alice är- ett mirakel!

mirakel under, underverk, övernaturlig händelse, fenomen, fantastisk händelse; ren tur




Bästa tiden ever!


Första skolveckan är över. Jag fick bra betyg på första uppgiften. Det kändes jäkligt skönt. Känner mig rätt så ringrostig. Det var ju ett par år sen man satt i skolbänken. Dessutom är det svårt att hitta en plugg-lucka nu när man har Alice. Hon är fortfarande väldigt krävande. Inget som är överdrivet jobbigt, men det krävs att någon av oss är med henne den största delen av tiden. Hon vill inte gärna vara ensam. Så det blir till att plugga natte-tid, vilket resulterar i en väldigt trött Mysan på dagarna. Men jag har världens bästa sambo som ställer upp mycket nu. Igår fick jag sovmorgon (sovmiddag?) till 13!!! Helt galet. Men det var grymt skönt och välbehövligt. Alice vaknar 2-4 ggr /natt nu. Vet inte vad det är som sker, men det går säkert över snart... :)

Det händer så otroligt mycket i hennes utveckling. I veckan tog hon sina allra första steg all by herself. Är det normalt att göra det vid 8 månaders ålder? Jag tycker det känns helt galet. Kanske har mamma rätt i sin teori? Hope not! Iofs så dröjer det nog innan hon går helt själv, men det är verkligen inte långt borta nu. HUH! Ångest!!!
Men samtidigt hur underbart som helst!!! Varje dag med henne är en gåva! Jag är så glad att vi till slut fick chansen att bli föräldrar till Alice!!! Jag undrar vad vi pysslade med innan? TRÅKLIV!

Jag skulle behöva åka till Ikea och inhandla lite små nödvändigheter. Det finns ju inte bara onödiga grejer där tyvärr. Dock så är jag utan en fungerande bil nu och ett bra tag framöver, så jag får väl fortsätta drömma vidare *snyft*

Så här glad blir Alice när man tittar in i hennes rum på morgonen!
Skapligt efterlängtad efter några timmars sömn. Kan man bli annat än lycklig i hela kroppen av den sötbiten!?




Alice 8 månader den 2/2-2010

* Väger 7705g och är 69cm lång
* Använder storlek 62 och 68, men kan ha vissa plagg i 74.
* Har lite svårt för 8-månadersmaten och de läskiga små bitarna i. Ryser och tycker det är äckligt.
* Somnar runt kl 2o på kvällen. Men vaknar vid 23 och vill leka (men får inte det såklart!) Sover oftast två naps under dagen a´30-90 min.
* Vaknar oftast kl 10 på morgonen.
* Sover i sin egen säng oftast, men sover ibland mellan oss.
* Ska ta tag i allt som hon kommer åt, så nu har vi inget smått står i Alice-höjd längre :)
* Lyssnar till NEJ och AJAJ! Ibland så fnissar hon bara åt mig, och fortsätter med sina rackartyg!
* Pratar och det är mycket dadadadaaa, ajajaj, papapapaa och mamamaa.
* Står och går mot möbler sen en ganska lång tid tillbaka
* Sitter utan problem
* Vinkar
* Kan klappa händerna
* Har lååånga armar vilket resulterar i att hon får tag i allt!
* Telefoner/tv-dosor och dylikt är roligast
* Gillar på/av knappar (xbox t.ex....haha), förstår alltså att det händer något när hon trycker på en knapp. Gillar speciellt att höja och sänka ljudet på dvd:n :)
* Går utan problem med hjälp av mammas eller pappas hand
* Har tagit två steg utan hjälp av något!
* Förstår ganska många ord. Bl.a. kissen, vovven, pappa, mamma, lampa


RSS 2.0