Vuxen vs barn?


Det förvånar mig hur vuxna människor fortsätter att bete sig så omoget, trots att dom gång på gång får det bevisat för sig att det inte är okej?! Men det är tydligt att det är så dom vill leva, och då ska dom väl få det?!  
Trist liv måste jag säga, och jag undrar om det berör, när alla snackar skit bakom ryggen?
Jag tycker som så, att man kan ju iaf "låtsas" vara vuxen, right?

Idag far vi iväg på roligheter. Måste passa på att njuta av söndagen, för snart börjar en ny arbetsvecka! :)






Underbara helg!


Är det inte helt fantastiskt med helg? Att bara kunna få göra ingenting. Inga planer. Bara njuta av familjen och vårt underbara hem! I LOVE IT!

I natt sov min bror+ sambo och barn här. Natten blev alltså pajas-artad för Alice del.
Hon är inte alls van att det kommer "folk" mitt i natten (dom var inte här förrän runt 21) och hon hade väldigt svårt att komma till ro. Dessutom var hon varm (dagis-feber?) och vägrade ta Alvedon. Så det blev pannkaka av allt. Men vid 00.45 somnade hon och sen sov hon tills Wille var uppe och pratade vid 7.30. Hon missade alltså mååånga timmars sömn i natt, och det har vi märkt idag. Hon är van att sova 13-14 timmar i sträck vanligtvis. Så hon har vart suuuupergnällig och gråter för allt.
Nu sover hon middag sen några timmar tillbaka och jag hämtar krafter. Jag tycker det är jobbigt när hon skriker och ingenting hjälper. Är så glad att P tar så väl hand om henne för ibland blir jag såå trött. Det är skönt att kunna bytas av lite :)

Vi har hunnit med en fotbollsmatch och storhandling idag. Det känns skönt att ha det avklarat. Det ekade tomt i kylskåpet imorse när vi skulle bjuda på frukost, men vi fick ihop ganska goda mackor ändå! :) Jag hann inte handla igår då jag var tvungen att åka en sväng till Nyköping med V! Stress stress! :)

Nu ska jag fortsätta med mina köttbullar. Idag blir det potatis, köttbullar och brunsås. Mums!I vardagarna står P för det mesta av matlagningen men på helgen gör jag det sååå gärna. Jag tycker det är såå kul att laga mat och baka, men det går i perioder :)

Ciao




Ditt konto...

Tänk dig att det finns en bank som varje morgon sätter in 86 400 kronor på ditt konto. Det är inget fel. Insättningarna är lagliga och korrekt gjorda av en otroligt rik välgörare.

Men banken överför inte pengarna till nästa dag. Varenda natt blir alla pengar som du inte använt den dagen borttagna från ditt konto.

Vad skulle du göra i ett sådant tillfälle?

Självklart hade du använt alla pengarna den dagen de sattes in på ditt konto, dag efter dag.

Och det roliga är att alla har vi ett sådant konto!

Men det är inte pengar som sätts in på ditt konto eftersom namnet på kontot är TID.

Varje dag blir du utrustad med 86 400 sekunder. Varje natt försvinner all den tid du inte utnyttjat.

Ingenting blir överfört till nästa dag och du kan aldrig använda något i förskott. Varenda dag startas ett nytt konto för dig. Varenda natt försvinner obrukad tid.

Om du inte utnyttjar dagens insättning så är det enbart ditt val.

Det finns ingen väg tillbaka. Du kan inte övertrassera kontot i morgon! Du måste leva i nuet och förbruka dagens insättning.

Investera tiden smart så att du får bästa möjliga avkastning i form av hälsa, lycka och framgång.

Lev medans du LEVER, för du är död i en evighet...

Dagis


Igår hade vi dagis-start för vår lilla skrutt. Det gick ju såklart hur bra som helst. Och jag trodde inget annat! Hon är ju bäst :)
Runt 15 månader ska tydligen vara den bästa åldern att skola in sina barn på dagis. Då är dom självständiga och inte så extremt mammiga/pappiga som dom kan vara i andra perioder. Alice lekte och kollade läget och hittade en kompis direkt. Underbart! ♥

Idag har jag inget planerat. Känns så himla skönt. För imorse skickade chefen sms, och vill ha tillbaka mig redan imorgon på heltid. Så så får det bli! Jag känner inte att jag gör så mycket nytta här hemma, så jag kan lika gärna jobba och tjäna pengar :)

Igår var Alice och jag i Vingåker och hämtade kläder. Det är sååå bra att kunna ärva kläder!! Det är nästan nya kläder, som dom bara kan ha i någon/några månader, sen ska det bytas ut. Varför lägga ner flera tusentals kronor på att köpa nytt då? Nej, jag tänker på miljön och min ekonomi. Det finns roligare saker att göra.

Jag fick med mig ett Bamse-regnställ. Ett fodrat regnställ. En regnoverall, en fodrad väst, och ett par överdragsbyxor. PERFEKT! Så nu har hon det mesta hon behöver till dagis. Nu ska jag bara fortsätta med att namn-märka lite mer kläder, så fort allt torkat klart!

Förresten, vet ni hur ni ska rösta i valet?

Jag har inte bestämt mig ännu. Är kluven. Jag gjorde det där testet på dn.se, men jag vet inte om slutresultatet blev så bra. Tydligen skulle jag vara vänsterpartist? Måste läsa på lite till innan val-dagen känner jag!

Varför är många så hemliga när det gäller vilket parti dom ska rösta på?
Tex på jobbet satt alla tysta som musar. Konstigt! Rädd för att bli påhoppad och övertalad? :)

Frukost för min del nu. Dom andra är på dagis igen :)


Nya stövlar :)


Nu har jag gjort något dumt igen. Jag råkade klicka hem ett par stövlar.... HMM!
Så kan det gå när man är hemma själv i skogen, utan bil.... ;P
Wiieee, jag skulle ju köpt ett par redan i vintras men det blev inte så. Nu slog jag på stort och köpte ett par dyra. Jag hoppas dom är bra och håller ett tag! I'm in loooove! :)

Sen har jag suttit och spanat in en ny kamera som jag ska köpa.... Avslöjar senare vad det blir för något. Jag är ju jättenöjd med min Canon Ixus (perfekt nybörjar-kamera) men jag skulle vilja ha något mer avancerat som ger ÄNNU bättre bilder. Mmm, så får det bli! Kanske hinner jag klicka hem en sån också innan dagen är slut?


Ny pump :))


Sitter ensam hemma i huset. Det var så himla tyst och tomt, så jag var tvungen att dra på stereon. Det händer inte alltför ofta nu för tiden, men nu kan jag passa på!

Alice och papsen har åkt till Värmland och blir där hela dagen. Själv kunde jag inte följa med. Vill inte ha hundarna sittandes i en bil i 6 timmar, så jag fick allt stanna hemma med dom.

Jag har redan hunnit cykla en mil och efter det tog jag en promenad med hundarna. Det var riktigt skönt! Vi har en riktig mördarbacke på hemvägen på cykelturen! Den är såååå lång och SEG! Spagettiben. En stund gick det så sakta så det hade nog gått snabbare att gå, men jag var tvungen att fortsätta trampa. Skam den som ger sig! P trodde inte jag skulle klara det. Tji fick han! ;P

I fredags fick vi nya värmepumpen installerad. Det finns så otroligt snälla människor i denna värld! Vi hade planerat att få den insatt innan hösten ändå, men nu blev det akut eftersom den tydligen hade börjat läcka vatten. Det resulterade i att det blev kortis och proppen gick.
Men det var ju lätt fixat. A är superduktig på det han gör, och detssutom gör han det BRA och rätt. Han har hållt på i många år och man vet att han inte slarvar, som många andra gör. Det känns tryggt!
Dock fick killarna kämpa rejält då den nya pjäsen vägde 195kg!!!!!!! Helt sinnes! Dom var 4 st stora karlar och alla var hela anfådda när dom var klara. Tur att man inte skulle ner i en källare eller något med det där åbäket! :)
Den går sååå tyst och fint och det blev såå bra! Ett stort tack till A som prioriterade oss så fort! <3

Förresten, min dator har gått sönder.. så jag blir tvungen att använda P's. Jag hatar den. Varje gång jag ska skriva råkar jag nudda musplattan med handen så den ändrar läge/rad. Jag håller på att bli tokig. Jag vill ha MIN dator. Men den har nog gjort sitt är jag rädd. Kanske ska man investera i en ny? Mja :)

Nu- FRUKOST! Magen skriker!!!



Mer bebisar!


Alice ska få ännu en kusin! Spännande värre! Blir ju tyvärr ingen som hon kommer träffa så ofta då dom bor i Norge, men det är ju alltid (nästan?) kul med bebisar :)


Idag håller jag på och förbereder massor som komma skall.... Så himla kul!!!! I loooove it. Förberedelser är min starka grej. Det är jag bra på.
Nu har vår familj något att se fram emot och det är underbart. Jag längtar så jag spricker ♥

Idag blev det shopping efter jobbet. Alice behövde lite långärmade tunna tröjor och sen råkade det slinka med lite annat smått och gott! :)


Lite baskläder som kan användas på dagis såklart, och lite annat som behövs i höst :D

Härligt med helg!


Ah! Det är verkligen sååå skönt med helg. Även om jag (oftast) "bara" jobbar halvtid så blir jag helt slut. Det märks att kroppen inte är van vid att bara sova 4-5 timmar/dygn. Som tur är så har jag världens bästa sambo som tar hand om nästan allt annat här hemma. Jag är sååå tacksam!
Igår tex. så dammsög han och tvättade alla golv medans jag putsade alla fönster. Han gnodde och fejjade till och med på altanen, och det blev sååå fint!

Om två veckor är det dags för dagisstart för min lilla sötnöt! Det är mycket som behöver införskaffas nu känner jag. Igår sprang vi in på FO innan vi for till Billsbro men som vanligt hittade jag ingenting där. Helt ärligt så tycker jag att den affären är riktigt RUTTEN. Och dyrt är det också för den delen. Nej usch. Jag får ta en dag ensam och åka iväg och handla det som behövs. Regnställ, stövlar, mysbyxor, tröjor och allt annat som behövs. Jag shoppar som bäst när jag är ensam. P stressar mig, även om han inte säger så mycket :P

Nehe, idag ska vi iväg och handla. Det ekar i kylen och katten är jättehungrig. Han går här och stryker så fort jag rör mig. Stackarn!

Dags att göra någon nytta!


Min fina fina häst <3


I morse fick min fina, underbara och älskade lilla häst somna in!
Finns inga ord.... :((



Uschanimig


OMG! Hela situationen är bara sååå patetisk. Folk alltså! "Vad var det jag sa" passar alltför ofta in nu för tiden! Hahaa!

Blogglusten kommer och går... men mest går faktiskt. Jag har inte alls någon lust att skriva. Dessutom vill jag inte sitta och skriva om vad jag gör varje dag. BORING! Även om jag har massor med kul att berätta om så känns det bara sååå trist att skriva om det här. Antagligen för att det alltid missuppfattas eller snackas massa skit om det man skriver. Så.. nej tack! Behåller mitt liv för mig själv helt enkelt :)

Nu väntar storstan på mig. See u!




RSS 2.0