Jag sitter och väntar på T som är och kiss...

Jag sitter och väntar på T som är och kissar sen ska vi bege oss till Underbara Vingåkersvägen! Som vi längtat, NOT! Förresten, vad är det för fel på vuxna människor? Ska det vara så svårt att vara ärlig? Gah! Det är inte konstigt att jag mår som jag mår när allt bara maler runt i hjärnan hela tiden. Vad är rätt o vad är fel? Hur ska man lyssna på sitt hjärta eller sin hjärna? Frågorna bara snurrar! Jaja, åter till arbetet!


Underbara!



GE MIG!!!! :)


Lycklig tjej! <3

img_1131 (MMS)

Lycklig tjej! <3


Facket


Jag sitter och väntar på att Alice ska vakna. Hon ligger bredvid mig i soffan och sover. Jag har passat på att maila facket, när jag ändå kom ihåg. Har haft en riktig piss(jobb)vecka, och så har det vart tusen andra saker att komma ihåg när jag kommit hem. Har sålt massa saker, nära o kära flyttar/kommer på besök/behöver hjälp osv osv. Jag har knappt suttit ned något alls måndag-torsdag. Igår hann jag däremot med en spontan-date med M. Alltid lika trevligt!
Apropå facket. Jag pratade med min chef ang att gå ned i arbetstid (enligt föräldraledighetslagen har jag rätt till det) men hon gjorde klart för mig att det är HON som bestämmer arbetstiderna, och då sket det sig ju för mig. Det hjälper mig/oss inte alls att jag slutar två timmar tidigare på dagarna, då Alice äter lunch/sover den tiden jag skulle sluta. Jag ville ju gå ned i arbetstid för Alice skull såklart. Så typiskt.
Attityden har känts ganska off efter detta om man säger så. Känner verkligen ångest över framtiden. Off off off!

Samtidigt som jag vill vara kvar hos många av mina urgulliga kunder, vill jag inte alls vara kvar på MT. Så kanske man inte får säga, men det är så jag känner. Jag vill gå vidare! Hur svårt kan det vara?

Jag ska försöka få tag på en kopiator och kopiera lite intyg osv, och sen ska jag komplettera två ansökningar till utbildning. Nu får det vara nog. Tänker inte bli utnyttjad mer.

Nehe, dags för lite lunch, sen mot stan. Alfons är utan mat, och detsamma gäller oss! Ekar i kylen och jag har inte ens hunnit handla i veckan. Katastrof!

Ha en underbar helg!


Några av mina och Alice solglasögon. Vi ha...

img_9305 (MMS)

Några av mina och Alice solglasögon. Vi har en liten samling och dem passar perfekt att förvara på lampan i hallen :)


Denna fina skapelse är snart på väg hem ti...

img_8663 (MMS)

Denna fina skapelse är snart på väg hem till oss!  Blir mys på hög nivå i vinter. Underbart!


Cessie är hemma på snabbvisit igen och nu ...

img_3623 (MMS)

Cessie är hemma på snabbvisit igen och nu sitter vi hos veterinären och väntar. Hon ska bli fin om tänderna, om det blir några kvar dvs. Nackdelen med små hundar- ofta dålig tandkvalitet tyvärr :(


Alice och jag är i lekparken och springer ...

img_3070 (MMS)

Alice och jag är i lekparken och springer av oss! Välbehövligt då lilla damen har skrikit i ett par timmar. Hon ville ha både det ena och det andra men fick inget så hon skrek i högan sky! Till slut blev hon inskickad på rummet och det hjälpte för nu är hon sitt lugna jag igen! Sköönt! :)


Det är bra att vara liten. Köpte precis en...

Det är bra att vara liten. Köpte precis en softshell jacka till mig själv i storlek 146! Haha! Blir himla billigt må jag säga. Alice fick en Pop overall! Nu ska vi fara vidare mot landet och svärföräldrarna!


Vi är på folkrace i Vingåker! Riktigt skoj...

img_1537 (MMS)

Vi är på folkrace i Vingåker! Riktigt skoj att se. Man blir sugen på att köra! Nu ska vi hejja på Marve och Niklas! :)


Idag firar vi vår 4e förlovningsdag! Helt ...

Idag firar vi vår 4e förlovningsdag! Helt otroligt vad tiden går fort!!! Mannen i huset får sovmorgon. Det är han värd. Vi andra sitter och kollar på Sommarlovsmorgon! Imorgon är det dags för jobb igen. Nu mår jag kanon, om man räknar bort huvudvärken. Toppen! En dag till med vikarie sen kommer T tillbaka! Jiiihuuuu!!! :) Nu lite frukost!


Hur kul är det inte när man får meddelande...

Hur kul är det inte när man får meddelande från en kund, som frågar hur man mår och berättar att dom saknar mig!? Jättekul!!! Vi har inte setts på 5 veckor! :S Det är sånt som får dagen att kännas lite lättare! Uppskattning på hög nivå! Apropå bilen som var trasig, haha! Jag är verkligen inte mig själv nu för tiden. Jag brukar vara den som har koll på det mesta vad det gäller bilarna, släpkärran osv (jag besiktigar, jag säger till när dem ska servas osv) men nu har jag levt i en annan värld. Jag har ju såklart hört att bilen låtit som en tröska i ett par dagar, och jag hade tänkt säga till P om det- men glömt bort det totalt. Igår upptäckte han det på egen hand och blev riktigt irriterad. Bilen var helt tom på olja, och jag har haft tur som inte lyckats få motorn att skära ihop! Det hade blivit en dyr historia! Och det var tur att han såg det innan resan till Säffle imorgon! Nu kan vi nog andas ut lite iaf :)


Detta hittade jag på rean och jag skrapade...

img_2642 (MMS)

Detta hittade jag på rean och jag skrapade ihop hela settet (byxor, linne och kavaj) för ynka 204kr! Ordinarie pris på bara kavajen var 499kr! Ibland har man tur! :)


Jag sitter ute på verandan och bläddrar i ...

Jag sitter ute på verandan och bläddrar i reklamen som damp ner o brevlådan idag! Det är verkligen hur skönt som helst i solen, men så fort det kommer en vind så fryser jag. Det är nordliga vindar, löven faller och den där kvava värmen är som bortblåst. Jag tror sommaren är slut för den här gången. Det blir säkerligen soligt, men absolut inget badväder! Jag hoppas att jag har fel! Förresten är bilen paj nu också! Så himla typiskt med tanke på att vi har planer på att åka till Säffle på lördag. Får se hur det blir med den saken! Jag har inte lust att bli ståendes någonstans och inte kunna ta mig hem! Nu ska jag drömma vidare om en ny bil utan fel och problem.... :)


The other woman


Igår såg jag på en film i min ensamhet, och jag är glad att jag var ensam! Jag grät, och grät, och grät.
Så fort man blir mamma, blir man extremt känslig (iaf jag) och allt som har med bebisar, barn och ungdomar att göra är väldigt rörande! Speciellt om det är något tragiskt/hemskt osv.

Efter filmen ville jag gå in och väcka Alice och bara krama henne, LÄNGE och MYCKET. Men hon låg och sov så sött, så jag lät bli. Men oj vad det skrek i mitt mamma-hjärta!

Om du känner för att fälla några tårar, så se denna!



Filmen handlar om juristen Emilia (Nathalie Portman) som blir förälskad i företagets lite äldre delägare Jack (Scott Cohen). Jack är gift med Carolyne (Lisa Kudrow) och tillsammans har de sonen William. Äktenskapet är inget lyckligt sådant och när Emilia och Jack blir kära, skiljer han sig och startar ett nytt liv tillsammans med sin nya kärlek. Paret verkar ha allt och snart blir de föräldrar till Isabel. Isabel dör dock i plötslig spädbarnsdöd och efter det mår ingen i familjen bra. Utöver sin sorg över den förlorade dottern får Emilia även dras med exfruns bitska kommentarer och fruktansvärda sätt mot henne. Dessutom är relationen till William inte den bästa, inte heller Emilias relation till sin pappa är speciellt fungerande.

Även om filmen berör många jobbiga ämnen så är helheten en form av njutning då den är fylld med bra skådespelare och ett manus som känns genomarbetat. Dessutom är dialogen rapp, känslosam och genuint äkta.



Söndagen


Jag ligger fortfarande hemma. Jag trodde att det skulle bli bättre men det har snarare blivit värre, så jag får allt stanna hemma lite till. Så jäkla tråkigt. Jag är ju inte riktigt "sjuk". Jag har vart rätt så pigg fram till igår fm, då kände jag att kroppen börjar bli uttömd på all energi. Den har liksom tagit av allt som låg i reserven, så jag kände mig sååå trött och hade ont i huvudet. Låg på soffan och halvslumrade från kl. 18-23. Underbart!
Är det inte konstigt att kroppen passar på att krångla just när mottagningen har sommarstängt?
I vintras hade jag samma problem, och då var det julstängt. Haha! Lite komiskt. Går det inte över efter helgen så måste jag ringa i alla fall. Då får jag se över alternativen en gång till.

Kom på att jag skulle berätta vad jag var så nervös över i helgen. Det var så att min kära mamma hörde av sig. Jag vet inte vad som fick henne att göra det just nu, men i alla fall så var hon (och mina bröder) här i söndags och fikade. Hon bad om ursäkt för sitt beteende, och förklarade hur det låg till. Så nu känns det MYCKET bättre!
Jag glömmer aldrig sådana här jobbiga saker som händer, men jag kan lägga det på hyllan nu, och försöka fokusera på annat. Det är klart att man "är på sin vakt" hädan efter, men det är skönt att inte vara osams, med någon.

Jag skulle verkligen behöva åka iväg och handla kläder till Alice. Hon har stuckit iväg i längden nu under sommaren, så alla leggings/treggings är alldeles för korta. Vanliga mjukisbyxor sitter hyffsat fortfarande, men tröjor behöver hon också ha! Det kommer bli en dyr, MEN ROLIG, historia! Vem tycker inte om att shoppa?
Jag köpte några leggings och byxor när vi var på Gekås för en månad sedan, men det går åt en hel del till märker jag. Speciellt när det behöver ligga lite i korgen på dagis! Sen ska det ju inhandlas höstskor, vinterskor, overall och allt annat smått och gott! Tycker det är jättesvårt med sånt. Jag skulle vilja beställa över nätet, men jag orkar inte hålla på att skicka tillbaka om det inte skulle passa. Alice är jättesvår att köpa kläder till. Hon är så "tunn" men rätt så lång. Jaja, får se hur jag gör!

Den här står högst upp på min lista just nu. Men man vet ju aldrig vart det slutar :)
Självklart Didrikssons Tingnes! Bäst i Test 2010, och jag var JÄTTENÖJD med den Didriksson overall Alice hade förra året. Däremot är priset inte det bästa! Kostar från 899:- och uppåt!



Nu ska snart tösen hämtas på dagis, så det är bäst att göra sig startklar!



olycka

Jahapp, då sitter man hemma igen. En hel vecka hann jag iaf jobba efter semestern, det var ju alltid något! Rekord? 
Men om det håller i sig så här, så kan jag gå till jobbet imorgon! Nu känns det mkt bättre mot i morse.
Det är aldrig populärt att vara hemma från jobbet när ordinarie personal har semester. Men det löste sig tack och lov!

Träffade en god vän idag. Vi gick på semester samtidigt, och han kom tillbaka idag, så vi har inte setts på 4 veckor, och idag berättade han att han har kommit till slutspurten på intagningen till Polishögskolan! HUR KUL ÄR INTE DET!? Jag är såå glad för hans skull och jag hoppas att han lyckas komma in!
Av nästan 9000 sökande, är det NU 900 kvar, och i början på september är det dem två sista dagarna att visa vad man går för. Då ska dem skriva uppsats och göra några andra psykologiska tester, om jag inte minns fel.
Jag håller verkligen alla tummar och tår för att det går bra för honom, nu när han äntligen har tagit sig så långt. Tror det är tredje gången han söker, och bara den här gången har det hållt på i nästan 6 månader (fys-test osv osv)

Nu sitter jag och väntar på att maten ska komma hemlevererad! En del har det riktigt bra, må jag säga :)

Återkommer senare ang gårdagen. Har en del att berätta! :)


Fick bli ett glas vitt! Men jag ångrade mi...

img_6068 (MMS)

Fick bli ett glas vitt! Men jag ångrade mig! Gillar rött mycket bättre! Lätt att vara efterklok! :)


Vi har vart i Norrköping hela dagen idag. ...

img_7193 (MMS)

Vi har vart i Norrköping hela dagen idag. Först roade vi oss på Busfabriken och sen blev det lite shopping som vi inte hann med förra helgen!  Superrolig dag och Alice ögon lyste som två stjärnor under hela Busfabriken-besöket! Man blir ju sååå sjukt lycklig av att bara titta på henne, lilla hjärtat! Imorgon händer något oväntat! Men det berättar jag mer om då! Är lite nervös.... ganska mkt faktiskt!!!! Wish me luck!  Nu ska jag ta mig ett glas goddricka :) Blev visst solo ikväll iaf! Tjohej!


Hösten är här



Hur fin?



Jättefin! Det kliar i fingrarna! :)
Finns på Kappahl.se

Tycker att just Kappahl har mycket fina barnkläder (är inget Lindex-fan som många andra). Jag köper kläder till både Alice och mig själv där. Och ja, jag köper kläder på barn/ungdomsavdelningen. Storlek 164 passar mig alldeles utmärkt! Sparar många kronor på det :)

Undra vad man ska hitta på idag? Busfarbriken kanske?



Jag har fått paket...  Lookfantastic.com v...

img_1848 (MMS)

Jag har fått paket...  Lookfantastic.com visste att jag behövde muntras upp till helgen! Det här ska bli spännande! Återkommer :)


Måste spy ut allt jag känner just nu. Jag ...

Måste spy ut allt jag känner just nu. Jag är så ledsen så tårarna sprutar. Jag har hållit det inom mig länge nu. Försökt spela osårbar och stark, men nu orkar jag inte längre. Jag vill inte vara osams med min bästa vän. Jag vill att det ska vara som förut! Jag förstår inte vad jag har gjort för fel? VAD exakt gör att hon inte vill prata med mig längre? Vi har alert vart osams förut, lite gnabb men aldrig något allvarligt. Varför nu, när jag behöver henne? När vi behöver varandra. Hon har haft många sömnlösa nätter pga våra nära och kära, men det är sällan jag ha gjort något som hon behövt oroa sig för. I stort sett allt skit man kan tänka sig har hon fått handskas med, och ändå behåller hon kontakten med dessa personer? Människor som förstört Massvis med dagar och nätter. Men jag, som inte ens gjort något fel, är tydligen inte ens värd skiten under skona? Jag måste vara en hemsk människa, önskar bara att hon kunde säga det öga mot öga istället! Jag kommer Aldrig svika min dotter! Hon är mitt allt och utan henne skulle jag inte sitta här dag!


Blogga mot hunger!


Jag har gått med i kampanjen: Blogga mot hunger




Såhär skirver Karin Erlandssson som startade kampanjen:

Eftersom tjugo miljoner människor på Afrikas horn svälter, har jag startat kampanjen Blogga mot hunger. Kampanjen uppmanar alla som bloggar att skänka minst 5 euro/50 kronor till en valfri hjälporganisation som verkar i det drabbade området.

Gör så här:
1) Skänk minst 5 euro/50 kronor till valfri organisation.

2) Kopiera följande text i ett inlägg på din blogg:

"Jag deltar i insamlingen Blogga mot hunger genom att skänka minst 5 euro (/50 kronor) till en organisation som verkar på Afrikas horn. Samtidigt uppmanar jag andra bloggare att också delta i kampanjen.

Kopiera den här texten i ett inlägg på din blogg om du också deltar i insamlingen."

3) Meddela, om du vill, på kampanjens Facebook-sida att du deltagit och ange bloggens namn.

Röda korset Finland:
http://www.redcross.fi/
Röda korset Sverige: http://www.redcross.se/
Radiohjälpen: http://svt.se/2.94437/

Jag som startade kampanjen heter Karin Erlandssson och bloggar på htt://lopptorget.ratata.fi​.




Oh my vad trött jag blev nu! Vi har vart p...

Oh my vad trött jag blev nu! Vi har vart på jobb/dagis och har hunnit komma hem och njuta av vädret! Underbart och det kom ju såklart när jag börjat jobba igen! Jag hade inte räknat med något annat heller :) Nu har jag iaf bestämt mig. Jag ska gå ned i arbetstid. Om jag får för chefen dvs! Har inte kollat upp det ännu men hon brukar vara väldigt snäll och flexibel på det viset, så jag hoppas hon är det nu också! Jag orkar inte stressa som jag gjort och vi alla tjänar på det i längden! Älskade Alice <3


RSS 2.0