Alvedon

Jag har förbrukat två paket Alvedon på 4 dagar! Behöver mer! Huvudvärken håller i sig och alla andra baciller också :(


Vad hände?


Ibland så dummar sig den där blogg.se-appen. Som igår. Vad hände med mitt inlägg? Det ser ju inte klokt ut?! Och sista texten försvann tydligen.

Iaf, bilden på mig och mitt hår.... Det syns ganska så jättemycket vad som är friskt hår och vad som är sönderblekt, ruggigt och fult hår?! Jag läääängtar tills det där sönderblekta håret är bortklippt. Oh nej, jag ska inte bli korthårig, men någon gång (om sisådär 10 toppningar) så kanske håret har växt ut så mycket att det försvinner. Ahh! Lovely! Ibland får man helt enkelt stå ut med att se ut som en rugguggla! :)

Igår fm fick jag ett väldigt trevligt telefonsamtal. Det var ett tag sen vi talades vid (tiden går så fort) men hon hade en överraskning att berätta! En liten bebis-överraskning. Hon och hennes sambo ska förhoppningsvis få en bebis i sommar! ÅH vad glad jag blev! Nästan så att jag började gråta! Haha! Vi har pratat mycket om det och dom ville så gärna ha ett sommarbarn. Vilken lycka för dom! ♥

Nu ska jag ta en 2-minuters-dusch och kasta mig iväg till dagis! Mår skit idag också. DUNDERFÖRKYLD blev jag visst också. Huvudet dunkar och snoret och ögonen rinner... men ingen feber! Tack för det!

KRAM!


Äntligen hemma!

Usch vilken väntan.. Dr låg efter i schemat och jag fick sitta i väntrummet i nästan en timma. Började blöda näsblod där också. Som tur var så var jag ensam så jag skämde inte ut mig själv iaf :)
Till slut fick jag komma till läkaren och han kollade lite i halsen och öronen och sjukskrev mig till fredag. Får se om jag kanske orkar jobba innan dess! Just nu känns det som att febern börjar komma tillbaka (ingen Alvedon idag, ännu) efter farandet till stan. Jag behöver nog bara vila ut den här luftvägsinfektionen så blir det bra :)

Nu ska jag snart hämta lilla skorpan! Hon var väldigt hes i morse men pigg i övrigt så jag hoppas att P och jag inte smittat henne (P är dunderförkyld, täppt och rosslig i halsen!)
Det blir inga pussar på munnen dem här dagarna, men kramas gör vi desto mer! Gulliga, gulliga tös!!! 


Klippkort!

Jag halvligger i soffan och slösurfar. Låter inte som att jag gör så mycket annat, men den senaste tiden har ju vart lite upp och nedvänd med tanke på armen, och nu febern/influensan. Idag mår jag i alla fall bättre. Har ingen feber men däremot en betonghatt och ont i framför allt huvud, nacke och hals. Antar att det är alla körtlar (kanske?) som är svullna.
Eftersom jag aldrig hann börja jobba efter sjukskrivningen med armen (skulle börjat idag), så måste jag ta mig iväg till Dr idag IGEN. Så larvigt, när man vet att man snart är på benen igen, och man "bara" har någon influensa eller förkylning. Men vill man ha sjuklön/ersättning så måste man göra det. Min Dr undrar väl vad det är för fel på mig. Haha!
Jag vet inte hur ofta jag vart på VC dem senaste två månaderna, men det är mer än 10 iaf. Tur att jag har frikort!!!

Hahaha, förresten måste jag berätta om en rolig sak. Jag höll på att skratta ihjäl mig imorse när T skickades sms till mig. T är Cessies nya stormatte/ägare.
Det började med att T skickade sms till mig igår morse. Jag läste något i stil med "Hej Vad hette antibiotikan som Cessie fick nu sist mot noskvalster, minns du? Misstänker att hon fått det igen tyvärr :("
Jag som låg och sov, med feber, ska tilläggas, svarade vad den hette.
Imorse skickade T ett sms igen.
"Hihi, veterinären asgarvade när jag frågade om han kunde skriva ut Interceptor till Cessie mot hennes urinvägsinfektion. Han sa att den medicinen var mot noskvalster, och jag hade precis dragit en vit lögn om att den första kuren inte tog och att Cessie behövde en till. Snacka om bortgjord! Haha! Men han skrattade bara och sa att han skulle skriva ut något som han trodde skulle passa bättre"

Haha, tänk vad fel det kan bli ibland. Jag förstår inte hur jag läste det första sms:et, men jag måste haft någon feberdipp och vart lite borta! Det stod ju inte alls noskvalster utan såklart urinvägsinfektion. Tur att det löste sig iaf! :)

I söndags kom mamma och skulle hämta Elsa, och med sig hade hon en tidig julklapp till Alice. Gissa vad?
En dundersöt liten ridhjälm! Rosa var den också! Sååå fin! Hon köpte den på Sthlm Horse show, men TYVÄRR var den för liten :((
Gissa om Alice blev ledsen? Hon ville ju gå runt med ridhjälmen på sig hela tiden. Sötnöten!




Apropå ridsaker. För ett par veckor sedan skulle jag leta reda på mina ridkläder, men allt är spårlöst borta! Jag har letat överallt! Förstår inte vart det har tagit vägen!! Det enda jag hittade var ett par ridbyxor som är för stora som låg i garderoben, men ridstövlar, hjälm, jackor/väst, tröjor har fått fötter! :( Jag som hade säkert 5-6 ridbyxor till. Jag måste alltså ta och investera i lite nya prylar. Eller bättre begagnade iaf. Sen är jag redo att rida!
Bra utrustning gör skillnad, det har jag lärt mig. Eller vad säger ni?

Ett par helskodda ridbyxor och ett par ridstövlar/ridskor+shaps står på önskelistan!

Samma sak som när man åker hoj. Ett bra skinnställ gör MYCKET. (ohh, killar i skinnställ! Finns det något snyggare?! I LOVE!)

Nu ska jag försöka ta mig ut med Alfons en kort sväng, sen bär det av till VC.

KRAM!

 

 


Aj, ont!

Men fy vad dålig jag var igår. Jag bara låg i sängen och kved. Alltid när jag får feber så får jag så otroligt ont i ryggen, nacken och svanken. Spelar ingen roll hur jag ligger det gör såå ont. Alvedonen har inte hjälpt nämnvärt mer än att jag fått sova ett par-tre timmar i sträck innan jag behövt ta mer! Orolig sömn är det värsta jag vet. Vid sådana tillfällen önskar man att man hade något starkare att häva i sig!
Jag gick i alla fall upp vid 17.30 igår. Eller nej då förflyttade jag mig till soffan! Trodde jag skulle kunna få se lite på tv men den där jäkla Berit förstörde kvällen! Kl 21 försvann strömmen och var inte åter förrän 5-6 i morse! Den kom tillbaka i fem minuter ett par ggr under natten men inte mer än så! Nu är allt som vanligt igen, skönt!

P och Alice är och storhandlar (Gud så skönt att slippa för en gångs skull) och jag bara latar mig! Ska ringa min handläggare på FK och reda ut lite frågetecken och berätta hur framtiden ser ut, sen ska jag bara njuta av ensamheten och tystnaden!

Hoppas att Ni mår bra!

KRAM


Sjuk :(

Igår morse kräktes Alice strax innan dagis. Kom upp lite välling. Men hon var hur pigg som helst. Som vanligt! Hon blev vansinnig när vi pratade om att hon skulle vara hemma från dagis. Jag var 100% säker på att det inte var magsjuka. Andra hade garanterat inte skickat sitt barn till dagis, men det gjorde vi! Anade att det bara var för mkt välling i lilla magen. Dagen gick, ingen ringde från dagis. Alice var pigg och glad och skuttade runt här hemma på eftermiddagen. MEN då fick jag en konstig känsla i magen. Sånt där som bara vi kvinnor får antar jag. Det är något som inte stämmer med lilla fröken! När vi sitter i soffan så börjar Alice gråta och tar sig på halsen och jag hinner knappt fråga om hon har ont innan hon kaskad-kräks över hela sig själv och pappas knä. Det tog aldrig slut heller. Det sprutade ur både mun och näsa! Stackars lilla gumman! Det var bara att börja skura soffan, kasta in kläder i tvättmaskinen och ställa in pappa och dotter i duschen ganska sent på kvällen! Då kom våran vanliga flicka tillbaka! Efter det har hon inte kräkts mer, däremot så har hon vart väldigt trött idag. Hon har legat och slumrat till flera gånger och jag var riktigt orolig ett tag. Hon har inte alls vart sig själv trots att hon fått I sig mat och dryck! Men nu sover hon för natten, bredvid pappa.
Vi andra har inte känt något alls, så jag har ingen aning om vad det där var?!

Själv så vaknade jag upp med en TJOCK hals. FAN rent ut sagt! Nu sitter jag med feber och ont i hela kroppen. Huvudet bultar! Är det inte typiskt, jag som ska börja jobba på tisdag efter ett par månaders sjukskrivning?! Minns inte när jag mådde så här sist! Förhoppningsvis mår jag bra på måndag kväll!!! :S

Nu ska jag proppa i mig några alvedon och krypa till kojs. Eller jag ska försöka, om det finns någon plats kvar i sängen åt mamman i huset :)

Godnatt! 


arg!


Ikväll blev jag arg, riktigt arg! Det var faktiskt rätt länge sen sist. Jag är en person med mycket känslor. Extremt mycket kanske till och med, och jag har lätt för att gråta osv. När jag blir riktigt arg börjar jag ofta gråta. Haha. Töntigt! Det är många gånger som P bara stått och tittat på mig när jag helt plötsligt brutit ut i världens storgråt.
Men på sista tiden har jag börjat lära mig att hantera min ilska. Det är ju inte så att jag slår sönder saker eller misshandlar någon, men när jag känt att jag håller på att brusa upp så har jag försökt tänka på annat och på det viset lugnat mig. Mycket har nog att göra med att jag inte är lika trött nu, som när jag jobbar. Allt negativt i mitt liv handlar om mitt jobb. Haha! Ja, jag kan skratta åt det, för jag ser ändå slutet där framme! Men usch så tragiskt det låter!
Ja, till saken... Jag blev arg.
Karlar, när dom är sjuka. VAD TUSAN ÄR PROBLEMET? P är sjuk. Ont i halsen sa han. Han har vart sängliggandes hela dagen (gick o la sig 8.30) men han förflyttade sig från sängen till soffan under den lilla stunden som jag var hos sjukgymnasten och affären, ca 1 timma. Han har inte gjort något alls, förutom en kopp the till sig själv, och gnällt och hackat på mig för ingenting?! Jag lyckades hålla truten länge, tills jag kom ut i köket och ser att köksluckor står på vid gavel, brödsmulor på hela bänken och diskhon är fylld med disk. Då ska jag nämna att jag precis satt mig ner i soffan efter att ha lagat mat, ätit, diskat, röjt upp och gjort fint. DÅ blir jag galen. Det är orättvist och jag är f*n ingen slav, och ingen hemmafru heller. Jag tycker inte att det är KUL att gå runt och plocka efter andra hela tiden.
Ja visst, jag hade kunnat lämna det sådär, men då hade det sett ut så tills jag tar reda på det imorgon, eller någon annan dag. För när han är så här förkyld så kommer det inte hända något.
Under den här perioden (8 veckor?) som jag vart sjukskriven har JAG lagat maten 95% av gångerna, JAG har tvättat alla kläder, hängt alla kläder, lagt in dem i garderoberna, JAG har gått ut med hunden/hundarna varje gång, JAG har städat huset och plockat varje dag, JAG har tagit ut soporna, JAG har plockat i och ur diskmaskinen. Och då ska jag tillägga att jag inte har fått använda högerarmen.

Är det konstigt att man blir less ibland!? Jag vet ju att jag inte är den enda på jorden med en karl av den här sorten, men ändå. Ibland måste man få gnälla av sig lite!

Nu låter det som att han inte gör något alls, men han är väldigt mycket med Alice (när jag lagar mat, är ute med hunden, hänger tvätt osv) och så har han burit in ved lite fler ggr än mig, lagat bilen osv... Wow.

Nej, jag behöver skingra tankarna lite nu. Idag var sista besöket hos sjukgymnasten. Det gick kanoners. Vilken skillnad att sätta nålarna nu mot för bara ett par veckor sedan. Kändes knappt inte alls. Inte konstigt att jag höll på att svimma första gången :D Nu har jag bara två dagar kvar på min sjukskrivning sen är det jobbdags! Det ska bli spännande att se hur det kommer gå :)

Nu ska jag slå på ett avsnitt av "Bron". Riktigt bra serie faktiskt, men inte lika läskigt som "Den som dräper"!

Godnatt!


Positivt att vara sjukskriven?


Ja, det finns en positiv sak med att vara sjukskriven- jag orkar vara hålla mig vaken till 23 och se SATC!
Är det något på denna jord som kan få mig på bra humör så är det den serien! :)


Nattuggla


Jag tänkte bara upplysa er om att bloggen kommer att stängas (läs låsas) för alla inom en snar framtid. Jag känner att jag har så himla mycket jag skulle vilja skriva om, men samtidigt känner jag mig så begränsad. Jag vill inte hålla inne på massor, utan det är meningen att bloggen ska hjälpa mig att gå vidare och släppa allt som jag har inom mig. Det gör den inte nu. Jag får sålla bort massvis med tankar, för att inte sätta mig själv i klistret.
Tanken att lägga ner bloggen helt har funnits många gånger, men samtidigt vill jag kunna gå tillbaka och läsa det som är NU, sen...

Kanske kommer den öppnas för er sen igen, när jag har fått skriva av mig lite, och kommit vidare!

Kärlek och kramar till ER!



Jul och nyår



Den här klänningen skulle gärna få flytta in i min garderob. Perfekt till jul eller nyårsfesten! Sååå himla fin!


Förvånad!

Imorse väntade jag ett samtal, och jag var så himla nervös för utgången, men det gick så himla bra! En stor sten försvann från bröstet. Nu är det bara att fortsätta kämpa på och lyckas jag inte så är det ingen fara! Jag tror faktiskt att det blir bra till slut ändå, vilket är en stor framgång för mig. När jag får motgångar ger jag lätt upp. Kanske för att jag har vart så psykiskt utmattad? Har liksom inte orkat kämpa för något som inte har vart livsviktigt för stunden. Nu börjar jag kämpa mer, och det är ett stort steg för Mig! Jag är på väg mot en ljusare framtid (även om den är väldigt ljus redan)!

Idag ska jag pyssla lite. Igår tvättade jag lite fönster. Det var på begäran av min sjukgymnast. Hon tyckte jag skulle åka hem och känna av hur handen och armen funkar i arbete, och det gick superbra! Så länge jag har bandet på.
Nu är jag inne på 3:e dagen utan smärta!! Wooho! Känns underbart!
Ja, i alla fall, dem flesta fönstren är fina nu och jag har börjat sätta upp stjärnor och stakar. Men jag skulle behöva lite nytt! Skarvsladdar och glödlampor bland annat. Och helst någon ny stjärna. Har ju lite klappar kvar att köpa också! Helst skulle jag vilka åka till Gekås, men frågan är om man törs åka själv?! Att shoppa på egen hand klarar jag galant, men resan på 80 mil vet jag inte om jag pallar vintertid. Den kommer bli oerhört jobbig! Ska fundera på det där en stund :)

Nu ska jag fortsätta med mitt the!

Have a beautiful day!


Härliga fredag!


Helgen är kommen och det känns för jäkla bra idag alltså! Kanske för att jag har en hel del roliga grejer på g!

Jag ska piffa upp mig i efm/kväll för efter sjukgymnasten i efm ska jag hem till M där vi ska ha lite tjejkväll. Kommer bli awesome!

 

Innan dess ska jag hinna med en promenad med alla hundar. Jag skulle kunna starta hunddagis faktiskt! Tycker så synd om alla stackars hundar som sitter ensamma hela dagarna. Det skär i hjärtat på mig när jag tänker på sånt! Att människor inte förstår bättre! Egoist-javisst! :(

Nu ska jag kasta på mig lite kläder och sen bege mig iväg till Ändbäcken!

Ha en härlig helg ♥

 


Paket


Oj, beställningen på jackan och tröjan gick undan. Fick lapp redan i förrgår att den kommit, men har inte hunnit hämta den förrän idag. Jackan satt som ett smäck! Dundersnygg! Tröjan är jag däremot besviken på. Jättetunn. Men den får stanna för den var så billig. Och den är söt! Får visa bild någon gång :)

Har vart riktigt effektiv både igår och idag. Tagit tag i massa samtal som jag skjutit på, vilket alltid är otroligt skönt efteråt! Och sen har jag kastat och sålt massa saker som jag inte vill ha kvar. Bland annat en vinterjacka. Vad kul det är när man får pengar för saker som man tänkt kasta. Hihi! 150:- hit och 150:- dit. En gammal (ful) vinterjacka blev en helt ny höst/vår-jacka istället. Sånt gillas!

Nu ska jag maila lönekontoret. Måste få reda på vad som är rätt och fel. Ingen verkar ha koll så hon är mitt sista hopp här!

KRAM till er!


En frostig dag


Jag tappade lusten till att blogga igen. Det är, som många andra bloggare skriver nu också, oerhört tråkigt att blogga när man sällan får någon feedback osv. Men det kanske är något med höst/vintermörkret?!
Jag har ju iofs sällan fått kommentarer trots att det är en del som läser, men eftersom det är många som tagit paus nu så har jag förstått att det är samma för många andra. Trist är det iaf :( Även om jag mest skriver för min egen skull så är det roligt när någon kommenterar ibland.

Jag är fortsatt sjukskriven. Däremot vet jag inte hur det blir med FK och sjukersättning. Ska ringa och prata med dom snart, och se hur dem ställer sig till det. Läkaren varnade mig. Om det inte blir godkänt måste jag börja jobba imorgon trots allt. Pengar måste in på kontot, speciellt nu när det snart är jul och allt. Alltid ska det finnas ett orosmoment i livet. Konstigt det där!

M och jag drar iaf igång en intensivbehandling med akupunkturen nu. Jag har märkt att det blivit bättre i armen, så jag hoppas det här ska göra susen. Annars vet jag inte vad vi ska hitta på? Tror inte M heller visste. Men men, nu håller vi tummar och tår att det här blir bra. Jag håller på och klättrar på väggarna här, samtidigt som jag vill att jag ska bli helt återställd.

Nu ska jag och Alfons gå och hämta Doris, sen blir det en sväng i spåret. Wish me luck! :)





Lördagsmys

 Det blev en god middag ikväll. Igår när P skulle laga mat, blev jag bjuden på makaroner och korv. Fasen vad sur jag var, men jag åt och blev mätt i alla fall. Idag när jag lagar mat så lyxade vi till det lite.... typ. Haha, inte så avancerat men GOTT. Egengjord potatisgratäng och fläskfilé. Magen höll på att spricka när min tallrik var tom :)
Efter det försvann mannen in till stan. Så jag är ensam hemma ikväll. Uschanimig så tråkigt det är. Rastlös är bara förnamnet! Ingen att prata med heller...

Har surfat runt lite och kollat resor. Just nu drömmer jag mig bort till Filippinerna. Ahh, vilket underbart land det ser ut att vara (och många säger att det ÄR det också!). Skulle jag få välja att åka någonstans i vinter skulle jag definitivt åka dit. Utan tvekan!
Helst skulle jag vilja åka tillsammans med en annan familj. Kanske lillebror med "familj". Vad kul man skulle ha, och Alice skulle ha någon att leka med. Lilla hjärtat. Hon är så lite och såå klok! Jag trodde inte att hon skulle minnas så mycket av vår resa till Thailand i mars/april, men den glömmer hon inte. Hon brukar prata om ödlorna i taket, bada i poolen, flyga flygplan osv osv. Dom små minns mer än man tror! Jag är så glad att vi fick möjligheten att följa med på den resan ♥

Vem skulle inte vilja ligga på den här stranden?



Ja, drömma är gratis. Och det tackar jag för!

Något annat jag har suttit och surfat runt efter är en ny mössa till lillhjärtat. Det finns ju så många fina, men jag återvänder alltid till POP. Stilrent och fräscht! Det är alltid uppskattat, och ett bra andrahandsvärde, om man inte slänger/sparar!


Fin mössa till höst/vår





Fin vintermössa med mönster

 




Ännu en fin vintermössa, men med lite mer färg. Skulle passa perfekt ihop med Alice röda overall :)



Måste nog helt enkelt åka till Norrköping snart igen. Kanske redan imorgon? Skulle verkligen vilja hälsa på storebror! We'll see!

Nu ska jag ta kväll. Kanske sätta på en film eller fortsätta i boken?

Natti!


Sparbanken cup

Skrivet 12.30

Sitter i Duveholmshallen och väntar på att matchen ska börja. Idag är det Alfred som ska spela. Väldigt kul att titta på. Man får mkt Flashbacks från den gamla goda tiden :)

P och Alice är inne i badhuset och leker av sig så länge. Jag tyckte att pappan i huset skulle roa lillskruttan idag, någon annanstans än hemma, och jag lyckades visst :)

Ha en fab lördag kära ni!


En dag på Gladan!

Jag har haft en underbar förmiddag på Gladan! Barnen slogs nästan om att få hålla mig i handen, kasta boll med mig, sitta bredvid mig osv. Väldigt poppis med en ny person i ligan :)

Innan lunch tog jag med mig lilla älsklingen och for hem. Vi har ätit lunch och nu försöker jag få Alice att sova. Går sisådär. Hon ligger här bredvid mig, vaken! Men men, jag ska nog ta en tupplur. Blev inte många timmars sömn i natt. Helt omöjligt att somna och lagom till jag slumrat till kom katten och jamade, krafsade och ville ut. Det ska alltid hända när det passar som sämst! Dumma fullmåne! Hoppas det blir bättre i natt :)

11/11-11, denna speciella dag! Många frierier, förlovningar och giftermål! Stort grattis till ER  Jag önskar er all lycka i framtiden!

KRAM


borttappat inlägg..


Jag klantade till mig totalt förut. Hade suttit och skrivit ett långt inlägg men så glömde jag publicera det direkt, och sen var det borta när jag väl skulle göra det. Irriterande!

Imorgon händer det något spännande! Jag har inte bara lovat Alice att jag ska lämna henne på dagis, utan jag ska stanna kvar där ett par timmar också. Det var en lycklig tjej! Hon har pratat om det hela eftermiddagen och kvällen! Gullungen! :)
Eftersom jag aldrig hade möjlighet att vara med på inskolningen förra året, så tänkte jag att jag skulle passa på nu när jag har möjlighet! Och det ska bli såå mysigt!
Alice berättade också att vi ska gå till gymnastikhallen och leka med bollar. Och att jag var tvungen att ha väst på mig när vi ska gå dit. Hon har verkligen full koll på läget. Det ska bli så kul att se vad dom gör där under dagarna.

Tidigare idag tog jag tag i hemmet. FAN också! Armen som har vart bra i ett par dagar nu är tillbaka på ruta ett. Usch, jag vill inte ha det såhär. Ska jag aldrig kunna göra något mer?! :( Jag hoppas att sömnen kan göra underverk!
Jag är så klantig, men jag var verkligen tvungen att dammsuga och tvätta golven (ingen annan som gör det *muttrar*). Med två galna hundar och en katt, som släpar in allt möjligt så behövs det göras ibland. Och igår spillde jag ut välling över golvet, så det var bara att ta tag i det idag! Och apropå hundarna. FY tusan för att ha en grythund! Idag när vi gick spåret hittade Elsa något hål nere i kärret. Just där är det världens översvämning så det säger sluuuurp om skorna när man måste försöka ta sig igenom kärret. Elsa slafsade gladeligen igenom det där, utan bekymmer, och när hon började kraffsa och gräva förstod jag att hon skulle bli kvar en stund. Det tog x antal minuter och jag och Alfons hann gå en bra bit innan hon kom efter oss. Och då var hon inte speciellt vacker kan jag meddela. Urk! Efter den rutten i skogen blev det dusch för oss alla tre :)
Nu har Elsa åkt hem, och jag måste säga att det är väldigt skönt att "bara" ha Alfons. Gammelgubben! Han måste vara världens snällaste hund! ♥

Klickade hem lite favoriter idag också. Hoppas bara att det passar! Jackan är i storlek 176 (?) i barnstorlek. Den kan bli föör stor. På byxor har jag max 164. Som sagt, hoppas den passar!

 Gillar fortfarande inte nätshopping, men jag har varken ork eller lust att springa in och ut ur massa butiker. Jag kan lixom inte få ihop något bra ändå. Tycker mycket är fint, men så fort jag provar känner jag mig bara.... ful. Trist känsla. Tidigare har jag kunnat ta vad jag velat ha i min storlek, och det har suttit bra oavsett. Men det är andra tider nu! :S



Svart jacka i skinn-imititation

&

En rosa oversize tröja



Jag borde verkligen sova nu. Ska upp om 6 timmar! Godnatt kära ni ♥ 



Aj!

Håll och skoskav! Har bara 2 km kvar hem nu.. Får trippa på tå :)


Grillad!

Haha, jag tror att jag svimmar! Jag sitter och slötittar lite på Malou i Efter tio. Hon grillar den fd. Sverigedemokraten William Petzäll, och jag vill nästan gömma mig under täcket här. Han fick ju sparken från partiet efter att ha fått tvångsvård (tror jag?) och att det framkommit att han har missbruksproblem.
Väldigt söt kille, och han har faktiskt svar på dem flesta frågor hon ställer, men en del är luddigt. Klart han måste försvara sig, stackarn.
Jag tänker som så att han är ung (24 år) och förhoppningsvis har han lärt sig något av dem här misstaget han gjort. Han är bara en människa. Alla har vi gjort våra misstag, en del större än andra. Men ändå!
 
Nu är det ju så att en riksdagsman måste vara vid sina sinnesfulla bruk iom att han sitter och beslutar, och det kan vara avgörande för oss som lever i Sverige, så att han ska få sitta kvar som riksdagsman känns ju lite halvdant. MEN, alla kan förändras, och jag hoppas att han tar det här på allvar!


Nu sitter jag och spanar efter ett par vinterskor/kängor/stövlar. VAD ska man ha? Jag är ju ute ganska mycket och behöver ha ett par varma, och gärna med lite högre skaft. Usch, jag skulle behöva ha någon som bestämmer åt mig. Jag vet inte alls vad jag passar i och om man rådfrågar så tycker dem man frågar olika. Haha!

NU- SPÅRET!

Törstig?

Klockan 19, när jag satte mig vid köksbordet och skulle äta (sen!) middag så insåg jag att jag inte hade druckit en droppe på hela dagen! Otäckt ju! Och jag var inte speciellt törstig då heller. Jag måste lära mig att dricka mer, mycket mer! Och äta oftare. Nu när jag är hemma blir det lätt att jag hoppar över minst ett mål mat. Det märks. Sockersug deluxe! Usch!
Ska skriva matsedel imorgon. Det är så himla bra och man slipper stå där och fundera och riva runt i kyl och frys för att hitta något att koka ihop!

Nu har jag precis ätit en grov macka med morot i och på hade jag familjens nya favoritpålägg- Enrisrökt cognacsmedvurst! Så galet gott- PROVA! :)

Dags för sängen. Boken väntar på mig!

Godnatt! :)


Bilden är tagen med min dåliga Iphone-kamera, därför den kassa kvaliteten! Men det är iaf en väldigt trött Elsa som ligger utslagen i soffan :)


Prommis!

Var iväg på en underbar promenad i skogen med hundarna! När jag kommit ned till spåret ringde T och vi pratade länge! Åh vad jag saknat henne! Jag hann nästan gå hela rutten innan vi la på! Mycket trevligt! :)

Nu ska jag rusa till sjukgymnasten!

KRAM


Näst sista inbokade behandlingen idag!

Idag har jag lite to-do's! Borde egentligen skriva en lista men jag tror jag ska komma ihåg det allra viktigaste utan en.. Hittar inget block! Måste nog faktiskt ta att investera i ett. Gillar inte att skriva i telefonen, annars hade ju det vart kanon! :)

Först på agendan står Spåret. Elsa ligger här och väntat otåligt! Haha! Hon är så gullig! Vi har fått en ny relation nu, hon och jag! Kan bero på att jag är en helt annan person när jag inte jobbar. Utvilad och glad, utan ångest! Alfons och Elsa lekte som galningar igår. Det var Många år sedan jag såg Alfons så busig. Han är ju inte sådan som leker annars men Elsa lyckades trigga igång honom :)

I efm ska jag tillbaka till M. Fasen alltså, min hand/arm känns kanon nu! Såå himla skönt. Hoppas det håller i sig! :)

Nehe, ska kasta på mig kläder nu och bege mig till skogen!

Ha en underbar dag ute i solen kära ni!

KRAM


Träning eller ej?


Jag kunde verkligen inte hålla mig för skratt här om dagen när jag var på väg hem från stan.
Jag åker förbi en träningslokal och ut kommer en tjej 30-35 år, ställer sig vid övergångsstället och tänder en cigarett. HUR F*N TÄNKTE HON DÄR?
Hon har alltså vart jätteduktig, och vart och tränat. So far, so good. Sen det första hon gör när hon kommer ut är att tända en cigg. Hmm.... Hon kan inte ha tänk öht. Stackars människa. Varför skulle hon ens gå dit undrar jag?

Jag är verkligen supertaggad att börja träna. Men än så länge så suger jag på karamellen. Jag är inte en sån människa som tycker att det är speciellt kul att gå till en träningslokal. Har aldrig gjort. Helst av allt skulle jag vilja ha en häst, på deltid kanske?! Ja, det vore skoj som tusan! Rida och träna 2-3 ggr i veckan.

Saknade av hästar, och speciellt Trolldal är enorm just nu! Jisses så kul jag har haft där! Mitt andra hem skulle man kunna säga, under en stor del av mina tonår. Gemenskapen! Jag känner fortfarande igen många av dem som har häst där, men dem flesta har sina medryttare redan (dem som vill/behöver ha det). Däremot så tog A mitt nr, och hon skulle kolla runt lite mer och ringa. Ev kunde hennes häst behöva lite mer motion. Hoppas! Jag är så sanslöst dressyr-sugen! :)

Jag har iaf gått/sprungit spåret varje dag dem senaste 2 veckorna. Alltid något! :)

Idag är handleden/armen BRA. Kanske att akupunkturen har hjälpt ändå? Men jag ropar inte hej ännu!




Ponnyhoppning

Sitter med Cessie i knät på Trolldal o kollar på hoppning! Det är ju så kul att titta på! Fina Jasmine är med och tävlar. Tyvärr gick första runda inte så bra. Hon var nervös och startade innan domaren sagt till att hon kunde starta! Jäkla funktionärer att inte sköta sig!
Hon lär aldrig göra om det igen! Tråkigt :( Men nu får hon en ny chans att visa vad hon går för på laghoppningen. Än så länge leder dom! Wiee! Spännande!

På återseende! Have a lovely day!


Helgen närmar sig!

Ok, nu är det redan fredag och idag väntar min sista inbokade akupunktur-behandling. Jag hoppas jag får fler för sist blev det ju så tokigt och jag mår inte bättre ännu. Jag hoppas hon kan trolla :)
Jag gör allt för att slippa den där j*kla kortisonsprutan, hör ni det?! Haha :) Den låter helt fruktansvärd och jag kommer garanterad svimma om jag ska få den i armen! Huvvaligen!

Ikväll blir det tacomys med fam. S/F! Nice! Innan det ska jag orka gå spåret med hundarna också. Såå skönt när man väl är där!

Har ni handla klart klapparna? Jag har köpt några till Alice, men jag tycker det är såå svårt. Hon har allt hon behöver (och mycket mycket mer!) så jag vet inte vad vi ska hitta på. Man vill ju ge lite klappar ändå, såklart!
Jag vet vad hon ska få av farmor o farfar och jag tror att det kommer bli Väldigt uppskattat! Kommer bli perfekt till våren, då vi smider lite planer ;)

Nu ska jag släpa mig upp ur soffan!

Ha en underbar start på helgen kära ni!



Ulla

Jag måste åka till Gekås snart! Jag känner att Ulla skriker efter mig och mina slantar! Köpa lite kläder, julklappar och lull-lull till hemmet. Det vore trevligt som tusan. Frågan är vem man ska släpa med?! Och om man ska hyra stuga!? Finns massor lediga i veckorna... Måste fnula lite på det :)

Nu väntar duschen! :)


Kalorier

Efter att ha ätit frukost, lunch och en liten fika så har jag nu förbrukat mer kalorier än jag "får". Det är inte konstigt att jag gått upp ett par (läs 5) kilo på några månader. Haha :)
Jaja, så kan det vara. Ganska kul att få se en överblick av hur mkt man stoppar i sig på en dag. Kanske dags att prioritera bort lite skit?! :)


Morsning 3e november!

Blev ännu en sen natt igår och jag var galet trött imorse när klockan ringde. Trött men glad, och Alice var också glad. Det är sååå stor skillnad på tösen nu när jag är hemma och vi slipper med tidiga morgnar!
Förresten är det dags att dra ner eller till och med ta bort middags-napen för Alice. Det har blivit några sena kvällar för henne på senaste tiden och just nu gör det inte så mycket. Hon får somna när hon blir trött. Vi värderar varje vaken minut med henne! Men när jag börjar jobba igen, så går vi upp tidigt och då behöver hon mer sömn. Ska prata med personalen idag om jag kommer ihåg. Som det ser ut nu så kommer jag troligtvis inte kunna jobba på ett tag. Galet ont, och det tar sjukt lång tid att skriva inlägg med en hand! Haha!

Nu ska jag passa på att träna lite! Bäst att göra det när jag är ensam eftersom någon söt liten tjej annars vill vara med och dra i banden ;)

Have a lovely day!


Mitt i natten...


Ojoj, det har verkligen vart en skön dag idag. Inte många knop. Det behövdes! Måste vara höstmörkret som gör mig så lat :) Tog sovmorgon till 12, igen! Mja, jag var ju uppe mellan 7-8.30 ungefär, men eftersom jag somnade vid 01.30-02.00 i natt så var jag inte så pigg imorse. Jag får skylla mig själv. Det blir väldigt stor omställning för kroppen att "inte göra något", mot att arbeta! Den är inte van vid det här tempot, och därför blir jag inte trött på samma sätt.

Efter sovmorgonen tog jag med vovvarna och gick långpromenad innan jag cyklade och hämtade lillhjärtat. Idag fick det bli pannkaksmellis när vi kom hem. Insåg precis efteråt att det är pannkaka till lunch på dagis imorgon, det är ju torsdag! Jaja, det är nästan den enda maten som vi lyckas peta i henne. Typ en halv pannkaka åt hon idag. Wow! Jag är impad! Vällingomanen! :)

Sen har vi bara myst. Alice och jag kollade på Trassel, och båda var helt förtrollade! Att titta på Disneyfilm på en stor tv, med bioljud- ja det är något speciellt! Det är så mycket bra musik, bra karaktärer (jag ♥ Måns röst!) och handlingen är kanon. I ♥!



Framåt kvällen tog hela familjen en långpromenad. Elsa är här tills på fredag, och hon måste rastas länge så hon blir trött och sover gott :)
Det är nu det är som allra skönast att gå långa promenader. Frisk luft, men inte så kallt, och så mörkt och mysigt. Folk sitter inne i sina hus med tända ljus och myser och man kan gå och kika in och bara njuta!

Förresten så sålde jag skötbordet idag! Minns inte när vi använde det sist. Alice har ju vart blöjfri läänge nu! Duktiga lilla skrutt! Inga fler bajsblöjor här inte :)
Facebook's köp & sälj sida är verkligen kanon! Vet inte hur mkt jag sålt och köpt där nu! Hihi! Bra att "gamla" saker kommer till användning! Har förresten lite fler saker jag behöver bli av med. En uppsättning däck till en gammal Volvo 240/740 som ligger och samlar damm (VARFÖR har vi det i vårt garage för????). Måste komma ihåg att ladda kameran och fixa det imorgon!

Nu ska jag skutta till sängen och fortsätta i min bok!

Tack för att ni läser (och kommenterar ;)) fina ni! ♥

 




Dagens hor....

...horoskop låter läskigt! Horoskop har väldigt ofta stämt bra in på mitt liv och det känns lite skrämmande när man läser sådana här saker!


Att nästan svimma...

Vilken dag det har vart. Vart kom den energin ifrån undrar jag?!
Det är iaf skönt när dagarna rullar på. Jag skulle utan problem kunna vara hemma på heltid utan att ha tråkigt. Det finns sååå mycket att göra!
Handen är ond nu (varför kan jag inte bara vila den för?!?!). Jag måste nog sluta använda den helt. Det bästa hade vart att bryta den för då Kan jag inte använda den. Nu hänger den ju där och är fullt funktionell, tills värken kommer tillbaka. Apropå armen så var jag på akupunkturen igår fm. Det gick ju lite sisådär, eller vad man ska säga!?
Allt gick bra och M satte alla nålar som sist, men sen, efter ett par minuter börjar det. Börjar svettas som en galning, nästan linnet blir blött! Jag blir snurrig och yr och klarar knappt av att sitta på stolen . M var snabbt framme och tog ur alla nålar och jag sjönk ner med huvudet mellan benen. Det var nära att jag svimmade, IGEN! Vad är det som händer eg? Har jag gått och blivit så fruktansvärt nålrädd utan att förstå det själv? Sist var det inte ens nålar inblandat. Sjukhusrädd utan att veta om det?
Nu blir jag ju såklart nervös över att samma sak ska ske även på fredag och det bättrar ju inte på oddsen för att det ska gå bra! Haha! Jag tycker faktiskt att det är mest pinsamt! Hoppas verkligen inte att det blir en repris! Jag skulle iaf få ligga ner under nästa behandling. Lika bra det! :)

Dem senaste dagarna har jag verkligen insett att lycka är inte att ha pengar. Människor runt omkring mig som Har pengar, strävar hela tiden efter mer. Det tycker jag ju självklart att man ska göra, men dem jag vet, lever på ett helt annat plan än vad jag gör just nu. Jag är verkligen SÅ lycklig med mitt liv som det är just IDAG! Det låter nästan som att jag försöker övertala någon, men så är det faktiskt inte. Jag har nog aldrig i hela mitt liv mått så bra psykiskt som jag gör just idag. Det behövs så himla lite för att den här känslan ska infinna sig nu. Dem där tunga, mörka dagarna har inte drabbat mig på flera veckor (kan det delvis ha med jobbet att göra månne?) och det är en befrielse. Det var såå länge sen!!!!

Lycka för mig är att få vara nära min fina familj. Både fysiskt och psykiskt.

Peter som jag älskar högt och som är min klippa! Vi har haft våra stormar, men lika mycket stormar vi haft, har vi passion och kärlek. Vi har ridit ut dem värsta tänkbara händelserna tillsammans och det har gjort banden mellan oss ännu starkare. Det är inte många som skulle klara av detta. Och det är inte alla som har gått igenom en sådan här sak!
Jag är stark, han är stark, men Vi är ännu starkare!
Nu har jag ju också fått lära mig att livets väg kan ändra sig fort. På ett par minuter. Men vi har iaf kämpat, det vet jag!
Utan Peter känner jag mig tom. Ingen att prata med och luta mig mot.
Det är med honom jag vill leva, och jag är så glad att han har valt mig som sin fästmö! Det är det här jag kallar kärlek!

Och lilla Alice, som har växt upp till en intelligent och alldeles underbar liten tös med mycket skin på näsan. Ingen som inte har barn kan ens föreställa sig kärleken till ens barn! Bara att tänka på henne nu, får mig att fälla tårar av lycka! Att just hon valde att komma till oss! Som vi väntat, längtat och kämpat!
Ett par timmar utan henne, och man saknar hennes prat, bus och skratt så enormt mycket!
Senaste månaden har hon utvecklats fantastiskt mycket, och trotsen är som bortblåst. Så mycket skratt som hon ger oss är helt makalöst! Och hennes skratt kan få vem som helst att smälta som smör. Lilla underbara unge! Du förlänger våra liv med många år!

Går inte att beskriva med ord hur mycket jag älskar min familj!

Just nu är livet lätt att leva... Härlig känsla!

Ta vara på tiden tillsammans med er/a älskling/ar!

Godnatt ni fina!


RSS 2.0