tjuv och polis


Pratade med min urgulliga granne V idag. Hon bor på samma våning (1:a) som mig. Mitt emot mig, och vägg i vägg med en äldre dam. Vi har alla sovrum och köksfönter ut mot gården och det är en bit upp. Vi bor ju inte på markplan utan en trappa upp.
Den lilla damen berättade att hon satt i köket i lördags, mitt på ljusa dagen, när hon trodde att hon hörde någon som knackade på dörren. Men gammal och gaggig som hon är, så tänkte hon inte mer på det. Hon hörde bara ljudet en gång och tänkte att hon hörde fel. Efter en kort stund, några sekunder möjligtvis, ser hon en man småspringa genom hennes hall. Han får syn på henne och springer ut i hennes vardagsrum och öppnar balkongdörren och hoppar över räcket. Det är flera meter ner till asfalten och JAG skulle ALDRIG ens tänka tanken att hoppa. Inte ens klättra med en stege faktiskt. Möjligtvis om det brann.
Den lilla tanten hade haft sovrumsfönstret öppet lite grann för vädring. Vi har ju fönster som åker i en hasp och man måste ju mecka lite för att få ur den ur den ur den där plasthaspen.

HUH! Den där killen/mannen hade alltså öppnat hennes fönster på något vis, och tagit sig in. Troligtvis hade han fått hjälp av någon. Han trodde väl att hon inte var hemma.

Polisen var här sent på kvällen och förhörde henne osv. Jag var ute med hundarna när jag såg att polisbilen stod här utanför. Jag blev jätteorolig med tanke på det som hände i somras.

När V berättade detta för mig förut tog det en stund innan jag la ihop 1+1.

Jag berättade väl (guldfiskminne!) att fastighetsskötaren var här, härom dagen och bytte duschslang i min dusch?! När han gick sa han "Lås dörren nu!". Jag stod länge och funderade på varför han sa så. Hur kunde han veta att jag typ aldrig låser dörren? Inte ens när jag går långpromenad med hundarna. Det är en sån där lantis-ovana jag har. Dumt, jag vet. Men nu förstår jag ju vad han menade. Och NU låser jag ALLTID dörren.
 
Och nu har ju Alfons blivit något av en kamphund. Han har börjat visa tendenser på att hugga folk när dom kommer hit. Vaktar oss väldigt mycket. Inte så bra direkt, men kommer det tjuvar får han gäääärna hugga dom! Mycket och länge.. Jävla snåljåpar. Dom får väl f-n köpa sina egna grejer...

Jag borde sova nu. Men det spelar ingen roll hur tidigt jag går upp. Jag är iaf inte trött på kvällen. Fattar inte vad felet är. Men på morgonen är jag SJUKT trött. Vill bara dra täcket över huvudet då... Ja, tills jag ser Alice perfekt lilla leende bredvid mig. Då kvicknar jag till rätt fort faktiskt :)

Nä, en kvällsmacka o sen krypa till kojs.. Godnatt!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0